Bashkimi Evropian e ka mirëpritur lajmin që Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë arritur kompletimin e shkatërrimit të rezervave të armëve kimike.

Kjo është arritur më 7 korrik, përpara se të përfundonte afati që ka qenë shtatori i këtij vitit.

“Kompletimi i shkatërrimit shënon një të arritur të madhe për zbatimin e Konventës për Armët Kimike, 25 vjet pas hyrjes së saj në fuqi”, thuhet në qëndrimin e BE-së.

BE-ja thekson se do ta vazhdojnë mbështetjen e saj politike dhe financiare në zbatim të konventës dhe do të fokusohet në parandalimin e rishfaqjes së armëve kimike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Zyrtari britanik: Bota ka qenë më e sigurt gjatë Luftës së Ftohtë

Perëndimi rrezikon të përfshihet në luftë bërthamore, sepse nuk është duke biseduar…

DASH: Kontesti mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut të zgjidhet jashtë procesit integrues

SHBA i bën thirrje Sofjes dhe Shkupit që të zgjidhin kontestet bilaterale…

Fillon sezoni i grevave dhe protestave në Maqedoninë e Veriut

Në vend janë shpallur disa greva, të parët do të nisin punonjësit…

ASH-ja kërkon dorëheqjen e ministrit të shëndetësisë Venko Filipçe

Aleanca për Shqiptarët vlerëson se rritja e vazhdueshme e numrit të të…

Supremja solli vendim – nuk do të ketë gjykim të ri për Rastin e Kumanovës

Për lëndën “Lagja e Trimave” apo siç njihet edhe si Rasti i…