Bashkimi Evropian dhe Këshilli i Evropës, përmes një projekti të financuar bashkërisht kundër krimit ekonomik – PECK III, më 30 maj organizuan një tryezë diskutimi lidhur me themelimin e Fondit të Konfiskimit në Kosovë.

Sipas një njoftimi për media thuhet se kjo ngjarje u shfrytëzua për të diskutuar për draft koncept dokumentin për themelimin e fondit, të përgatitur nga Ministria e Drejtësisë e Kosovës, që paraqet praktikat më të mira ndërkombëtare dhe për të dhënë rekomandime në këtë fushë.

“Ndonëse vlera e përgjithshme e pasurive të konfiskuara në Kosovë është margjinale, puna për themelimin e Fondit të Konfiskimit është një hap në drejtimin e duhur dhe një detyrim që buron nga Agjenda për Reforma Evropiane II e Kosovës”, tha Jarmo Helppikangas, udhëheqës i Seksionit për Sundimin e Ligjit, të Drejtat e Njeriut dhe Çështjet Ligjore në Zyrën e BE-së në Kosovë.

“Themelimi i Fondit është i rëndësishëm pasi që do të mundësoj që pasuritë e përfituara në mënyrë të paligjshme dhe më pas të konfiskuara të shfrytëzohen për përfitime të shoqërisë. BE-ja dhe Këshilli i Evropës presin të punojnë me institucionet e Kosovës për themelimin e këtij Fondi”, u shpreh ai.

Përveç përfaqësueseve të Ministrisë së Drejtësisë të Kosovës, përfaqësuesve të Ministrisë së Financave, Punës dhe Transfereve të Kosovës, Agjencisë për Administrimin e Pasurive të Sekuestruara dhe të Konfiskuara, agjencive për zbatimin e ligjit, shoqërisë civile, në debat morën pjesë edhe partnerët ndërkombëtarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Sulmi kundër familjes myslimane në Kanada “ishte i planifikuar”

Drejtuesi i një kamionçine në Kanada, i cili u përplas për pesë…

Presidenti i Asamblesë së 75-të të Përgjithshme të OKB-së, Bozkir reagoi ndaj sulmit në Al-Aksa

Presidenti i Asamblesë së 75-të të Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, Volkan…

VIDEO / Alajdin Demiri vs Muhamed Zeqiri

Rrjeteve sociale po qarkullon një pjesë e emisionit debativ të TV 21…

Ata nuk kanë as naftë, as ushqim”/ CNN: Putin nuk e kishte imagjinuar rezistencën e fortë të Ukrainës

Pesë ditë pas pushtimit rus të Ukrainës , duket se gjërat nuk…

Rusia shënoi rekord të viktimave me koronavirus

Numri i viktimave me koronavirus ka shënuar rekord për të katërtën ditë…