Këshilltari presidencial i Ukrainës, Mykhailo Podoliak i është kundërpërgjigjur Vladimir Putinit, i cili mbajti sot një fjalim në Shën Petersburg, duke akuzuar presidentin rus se ka bërë një shpjegim të ri për luftën “kanibaliste”.

Putin më herët tha se “operacioni special ushtarak” i Rusisë në Ukrainë “është bërë një litar shpëtimi” për shtetet e Perëndimit dhe e lejoi atë që të fajësonte Rusinë për të gjitha problemet e tij.

“Shpjegim i ri për luftën kanibaliste të Putinit. Ju sulmoni Ukrainën, fshini qytete të tëra nga harta, kryeni ekzekutime masive, e ktheni Rusinë në Mesjetë dhe më pas e quani atë një …”litar shpëtimi për Perëndimin”? Përdhunoni për mirë, vrisni për të hyrë në Parajsë? Kush duhet të besojë në këtë, përveç kampit Z?”, shkroi ai në Twitter.

Putin ka pohuar se më botën nuk do ta udhëheq vetëm një vend, duke aluduar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

“Shtetet e Bashkuara shpallën fitoren në Luftën e Ftohtë, ashtu si Londra, dhe më vonë e menduan veten si perënditë në planetin Tokë, të cilët nuk kanë detyrime, por vetëm interes”, tha i pari i shtetit rus.

Ndryshe, Putin tha se Bashkimi Evropian po humbte konkurrencën globale për shkak të sanksioneve që kishte vendosur ndaj Rusisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Lladrovci: Kushdo që harron apo dëshiron ta rishkruaj historinë, le ta shoh intervistën e Fehmiut

Kryetari i komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, në rrjetin social ka ripublikuar…

Zjarrfikës nga Shkupi në ndihmë për të shuar zjarrin në Tetovë

Po vazhdon të përhapet zjarri në ish fabrikën e Monopolit në Tetovë.…

Serbia shpall gjendje të jashtëzakonshme në 10 qytete për shkak të Covid-19

Serbia shpall gjendje të jashtëzakonshme në 10 qytete për shkak të Covid-19Serbia…

Derivatet e naftës me çmime të reja

Komisioni Rregullator për Energjetik në mbledhjen e sotme ka vendosur që lirohen…

OKB: Një milion refugjatë janë larguar nga Ukraina brenda një jave

Një milion refugjatë janë larguar nga Ukraina që nga fillimi i pushtimit…