“Arti që subvencionohet nga shteti është demagogji dhe propogandë.

Kjo ndodhi gjatë regjimit komunist duke ngritur shërbëtorë partie si njerëzit më të paaftë dhe më pa integritet dhe dinjitet duke përdorur financat shtetërorë në funksion te propogandës.

Sot kjo bëhet nëpërmjet Kryeministrit, Min Kulturës dhe një “Qendre Kombëtare të Librit dhe Leximit” në formatin e Vatrave të Kulturës së kohës se komunizmit apo Akademisë së shkencave me në krye një xhambaz kryetar si Gjinushi,  që i shet partinë Tomës si në tregun e gjësë së gjallë dhe me fonde shtetërore nga taksapaguesit shqiptar po rishkruajnë historinë e re të triumfit komunist ne demo(N)kraci.

Kush ja jep te drejten këtyre  institucione dhe Vatrave të japin klinteles së shërbimit parat e taxpaguesve  shqiptarë për botime dhe përkthime librash?!!

Si çdo gjë tjetër ne sistemin kapitalist të cilin pretendojme, edhe arti është konkurencë vlerash.  Arti me financim të pushtetit është art muti ku ngjiten te paaftit dhe shërbëtorët. Ashtu sic ndodhi gjatë regjimit komunist po ndodh dhe sot, por me një ambalazh demonkarikature.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Mbi origjinën ilire të gjuhës shqipe

Kumtesa e mbajtur në vitin 1982 në Beograd nga dr. Idriz Ajeti,…

Shqiptari Fetah Efendiu sipas dokumenteve të UDB-ës jugosllave

Pas vdekjes së Ataullah Hoxhës (dhjetor të vitit 1946), për udhëheqës të…

Mohamed Salmawy: Një film për mbretin shqiptar të Egjiptit, Mohamed Ali

Më shumë se 3 shekuj më parë, një familje nga Zëmblaku i…

Biografi për të famshmin Ali Pashë Tepelena

Nga Aurenc Bebja/ “La Quotidienne” ka botuar, të shtunën e 29 nëntorit…

Përshkrimi i udhëtimit të udhëpërshkruesit të njohur gjerman: Johann Georg von Hahn gjatë vitit 1858, nëpër trevat shqiptare të Leskocit

Serbët e shkruajnë se Hahn, kishte shprehur shumë interesim për ti vizituar…