Ish-drejtori i Policisë së Malit të Zi, Veselin Veljoviq është arrestuar mëngjesin e sotëm me urdhër të Prokurorisë Speciale të Shtetit, raporton televizioni malazez.

Veljoviq është marrë në pyetje nga Departamenti i Policisë Speciale (SPO), i cili e ka kryer arrestimin. Siç mësohet jozyrtarisht, arrestimi i Veljoviqit ka të bëjë me një rast lidhur me kontrabandën e cigareve. Përveç Veljoviqit, është arrestuar edhe Mujo Nikoçeviq nga Podgorica.

Paraprakisht, policia ka kontrolluar banesat dhe lokalet e tjera të të dyshuarve, ndërsa provat kundër tyre janë mbledhur në bashkëpunim me Agjencinë për Bashkëpunim në Zbatimin e Ligjit të Bashkimit Evropian – EUROPOL.

Veselin Veljoviq ka qenë në krye të Drejtorisë së Policisë të Malit të Zi në dy raste – nga viti 2007 deri në vitin 2011, dhe më pas nga korriku 2018 deri në dhjetor 2020.

Pas përfundimit të mandatit të parë, Veljoviq ishte këshilltar i presidentit të atëhershëm të Malit të Zi, Filip Vujanoviq, në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes, ndërsa në kohën e Qeverisë së Millo Gjukanoviqit, nga viti 2014, ishte edhe sekretar i Këshillit të Sigurisë Kombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Shpërthim i vullkanit, llava përpin shtëpitë në Ishujt Kanarie

Ishujt Kanarie janë të sigurta dhe mund të vizitohen, por shpërthimi i…

Këshilli i Evropës: Shkelje marramendëse e të drejtave të njeriut në Ukrainë

Komisionerja e Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut, Dunja Mijatoviq…

Kjo është mënyra e moderuar që Gjermania po provon për të dalë nga kufizimet

Shumë lande federale po krijojnë fakte para diskutimit të radhës në Berlin…

Von Cramon: Ridefinimi i kufijve në Ballkanin Perëndimor nuk është zgjidhje

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola Von Cramon, ka thënë se…

Zelensky: Nuk jam i sigurt nëse Putini është gjallë

Gjatë fjalimit të tij në Forumin Botëror Ekonomik të mbajtur në Davos…