Sektori i hetimeve rajonale në Prizren, kishte pranuar një informacion se në periudhën janar-mars 2021, shumë qytetarë nga Republika e Kosovës kishin paraqitur kërkesa për viza pune në vende të ndryshme të BE-së, me diploma të cilët dyshohet se ishin të falsifikuara.

Hetuesit filluan me verifikimin e vlefshmërisë së këtyre diplomave të cilat janë lëshuar nga një shkollë e mesme e lartë në Komunën e Prizrenit, pas verifikimit të vlefshmërisë hetuesit rajonal zbuluan se të gjitha diplomat ishin të falsifikuara.

Me autorizimin e prokurorit, hetuesit filluan grumbullimin e provave duke siguruar dëshmi për veprën penale falsifikim i dokumentit, në këtë kuadër u intervistuan persona të ndryshëm si dhe dëshmitarë të shumtë.

Me urdhër të prokurorit të rastit, u realizua një bastisje në Malishevë, në një agjenci turistike ku u gjeten dhe u sekuestruan në cilësinë e dëshmisë materiale diploma të të njëjtit format, të lëshuar në emër të institucionit shkollor “SHML nga Prizreni”, për persona të ndryshëm.

Policia bëri të ditur se hetuesit gjetën prova se këto diploma janë prodhuar dhe dhënë në këmbim të shumave të caktuara të parave.

Në lidhje më këtë rast policia arrestoi të dyshuarin H. M i lindur në vitin 1961, me urdhër të prokurorit i njëjti u intervistua në prezencë të avokatit mbrojtës dhe u ndalua për 48 orë./21Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Hyseni: Aktakuzat ndaj deputetëve dhe ministrave të VV-së janë politike

Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Alban Hyseni, ka lavduar Qeverinë për punën e…

Qasja e Serbisë ndaj Bjellorusisë dhe negociatat e saj të anëtarësimit në BE

Disa javë pasi Bashkimi Evropian miratoi një deklaratë ku dënonte Bjellorusinë për…

Polonia refuzon ligjin europian

Gjykata Kushtetuese shpall të papajtueshëm traktatet europiane Gjykata Kushtetuese e Polonisë hodhi…

Micotakisi përsëri u angazhua për negociata të BE-së me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Kryeministri grek Kirjakos Micotakis kërkoi që BE-ja të hapë negociata për anëtarësim…

“Argatët shqipfolës të djallit”

Argatët nuk kan hallin e rënjës dhe asgjësimit të popullsisë shqiptare në…