Sipas dekretit të miratuar gjatë ditës së djeshme nga Qeveria, secili qytetar që në ambiente të mbyllura nuk mban pajisje për mbrojtje personale siç janë maskat , shalli ose faculeta do të dënohet me nga 20 euro. Në ambientet e mbyllura përfshihen marketet, tregjet, bankat, posta ose institucione të ndryshme përfshi këtu edhe ata shëndetësore.

Gjobat nuk do të shqiptohen deri ditën e enjte, në mënyrë që individët dhe personat juridikë të kenë kohë për tu furnizuar me pajisje mbrojtëse. Kjo masë do të vlejë deri në përfundim të pandemisë.

Pajisjet mbrojtëse në sipërfaqe të hapur nuk mbahet vetëm nëse qëndroni në oborr, ose në tarracën e shtëpisë tuaj, me biçikletë, sportit në sipërfaqe të hapur ose automjet udhëtimi me njerëz me të cilët jetoni në bashkësi apo familjarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Gjashtë viktima dhe 153 raste të reja me Covid-19, shërohen 75 pacientë

Gjatë 24 orëve të fundit nga 1279 testime të realizuara, 153 kanë…

Qyteti amerikan drejt zhdukjes, fundoset çdo vit nga 60 centimetra

Një qytet bujqësor në Kaliforni është drejt zhdukjes së tij, Studimet e…

Vazhdon të rritet numri i ushtarëve të vrarë rusë – Ukraina publikon të dhënat rreth humbjeve të shkaktuara Putinit

Siç ka ndodhur edhe ditëve më parë, Ukraina ka publikuar edhe të…

Informacion i rëndësishëm për UDB-në

Shaqir Fetai paska marrë pjesë në një event kroat në Maqedoninë e…

Banka Qendrore e Rusisë ul normat e interesit

Banka Qendrore e Rusisë ka ulur normat kyçe të interesit nga 9.5…