Lidhur e zhvillimet ën Këshillin Gjyqësor, ka reaguar edhe Gjykata Supreme e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Në reagimin e së cilës thuhet se ky institucion por edhe i gjithë opinioni me vëmendje po i ndjekin zhvillimet në Këshillin Gjyqësor.

“Gjykata Supreme si gjykatë më e lartë në vend dhe bartës i pushtetet gjyqësor thekson se në këtë moment kyç për shtetin të gjithë aktorët relevant në gjyqësor duhet ta orientojnë veprimin e tyre  drejt zbatimit të rekomandimeve të nënvizuara në raportet relevante për përparimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, siç janë Raporti i Komisionit Evropian dhe raporti i Departamentit të Shtetit. E inkurajojmë Këshillin Gjyqësor që të tejkaloj këtë gjendje, së pari në interes të qytetarëve dhe në këtë drejtim të vazhdojnë përpjekjet  për përgatitjen e strategjisë për reforma në gjyqësor, ndryshimet e nevojshme ligjore, pavarësia dhe efikasiteti i gjyqësorit, lufta kundër korrupsionit, transparenca dhe kthimi i besimit në gjyqësor”, thuhet në komunikatën e lëshuar nga Gjykata Supreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Policia gjermane vret shtetasin kroat, iu vërsul me thikë forcave të rendit – thoshte se është Jezusi

Të premten në qytetin gjerman Mosbach ka ardhur deri te një incident,…

Aksion i madh policor në Hasanbeg e Haraçinë të Shkupit

Një aksion i madh policor është zhvilluar sot në disa lokacione në…

Ish-udhëheqësja e Mianmarit, Aung San Suu Kyi dënohet edhe me shtatë vjet të tjera burg

Udhëheqësja e rrëzuar e Mianmarit, Aung San Suu Kyi, është dënuar me…

Lija e majmunëve, Gjermania merr masa, shumë shpejt rekomandimi për izolim

Pas shfaqjes së rasteve të para të lisë së majmunëve në Gjermani,…