Shkruan: Bardhyl Mahmuti /

Një ndër tregimet përrallore më të përhapura në botë lidhet me përrallat e treguara nga Sheherzadja për gjatë 1001 netëve.

Një rezyme e shkurtër e këtij tregimi ngërthehet në vendimin e mbretit pers Shahriar që të vriste çdo mëngjes gruan e vet, për të shmangur pabesinë e mundshme! Sheherzadja, gruaja e fundit e mbretit dhe e bija e vezirit të madh, trillonte çdo mbrëmje një përrallë e cila nuk përfundonte derisa të vinte dita e re. Kështu, përrallë pas përralle, për 1001 net rresht ajo e përrallisi mbretin dhe mbeti gjallë…..

Më duket e ngjashme me “përrallat politike të 1001 netëve” të rrëfyera nga Sheherzadet tona për të mbetur “gjallë” në jetën politike!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ku jeni “komandanta” të 2001-shit, pse po heshtni për komandant Sokolin!

Nuzemedin Imeri / Vëllezër e Motra, Të dashur bashkëkombës, të flasësh për…

“Grupi i Kumanovës” ri-dënohet me aminin e Ali Ahmetit

“Rasti i Kumanovës” në fakt është varri moral i BDI-së dhe oqeani…

Xhaferi: Nesër në xhami do vinë politikanët kriminelë, dhe hoxhallarët që heshtin para të keqes

Arianit Xhaferi Mendojeni pak o njerëz të mirë, Nesër do vinë në…

Fituesit e zgjedhjeve në Kosovë po e përkrahin Selën dhe Gashin, humbësit po e përkrahin Ahmetin dhe Musa Xhaferin

Ylber Pilku /Nëse bëjmë një paralele shumë lehtë do ta konstatojmë se…

Kush është spiuni i UDB-së serbe me nofkën “Novinar”?

SHKRUAN: RESHAT BADALLAJZHURIANI Serbosllavia në tërë Ballkanin ka zbarkuar jo më pak…