Ky është formati i letrës me anë të të cilit kancelari gjerman Adolf Hitleri, njoftonte Mbretin Zog për përfaqësuesin e tij në Shqipëri. Letra mban datën 21 tetor 1936.

Aty njoftohet se përfaqësuesi gjerman i akredituar në Tiranë, do të ishte doktor Lukvald. Letra ka arritur të mbërrijë deri ditët tona e të ruhet në arkiv dhe është publikuar nga historiani Kastriot Dervishi.

1936/Letër e Adolf Hitlerit për Mbretin Zog
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Me 1 maj 1918 u themelua ‘Mbrojtja Kombëtare e Kosovës’

Në vitin 1918, më datë 1 maj, në ilegalitet të plotë u…

Në shiritin e kohës / PSE U VRA ALBANOLOGU MILAN SHUFLAJ!

Në kalimin e natës 18/19 shkurt të vitit 1931 është kryer në…

Historia e Haki Tahës, njeriut që vrau Milladin Popoviqin

Një atentat në mes të Prishtinës. Pastaj një vetëvrasje. Ishte vrasja e…

MASAKRA E TIVARIT

Gjatë kolonizimit të Kosovës në vitet ’30 të shekullit XX, pushteti i…