Ditën e sotme në Portin e Durrësit zbarkuan një numër shumë i madh forcash dhe pajisjesh ushtarake amerikane për stërvitjen ‘Defender Europe 2021’.

Por kjo nuk shikohet me sy të mirë nga Rusia.

Ministri rus i Mbrojtjes, Sergei Shojgu, i cituar nga RIA Novosti, mësohet se është shprehur se Rusia po monitoron nga afër dërgimin dhe hapjen e forcave të NATO-s në Evropë gjatë stërvitjes “Defender Europe”.

 “Po vëzhgojmë dërgimin e brigadës së 53-të të këmbësorisë të divizionit të 29-të të Gardës Kombëtare të SHBA, e cila mbërriti në portin shqiptar të Durrësit. Së bashku me ta 750 njësi të pajisjeve ushtarake”, tha ai para disa 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Maskat të detyrueshme, policia do ta përforcojë kontrollin

Edhe krahas lehtësimit të masave restriktive, në fuqi mbeten rekomandimet e Qeverisë…

Institucionet e Kosovës fillojnë kampanjën për mbjelljen e një milion drunjve

Me rastin e Ditës Botërore të Mjedisit, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe…

Ish-kryegjyqtari: Misioni i BE në Kosovë, ishte i njëanshëm për çështjet e luftëtarëve të UÇK

Malcom Simmons, ish-drejtues i misionit evropian të ligjit në Kosovë (EULEX), ka…

Ushtria shpërndan karburant për qytetarët në Britani

Qeveria merr masa për të shmangur krizën e karburanteve, merr 300 shoferë…

DASH: Kosova të mos devijojë nga plani i tranzicionit të FSK-së

Shtetet e Bashkuara i mirëpresin aspiratat e Kosovës për anëtarësim në NATO,…