Një grup ekomenike i përbërë nga disa teologë protestantë dhe katolikë, nga kryeqyteti i shtetit helvetik te Bernit, në krye me priftin Christian Walti, vizituan Xhaminë e Re në Tërnoc, për të mësuar se si zhvillohet jeta fetare në këtë vendbanim shqiptar të besimit islam.
Delegacionin nga Zvicra e priti Imami i Xhamisë z/reisi i Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, Nexhmedin ef. Saqipi, i cili i njoftoi të pranishmit për rolin dhe rëndësinë që jep Bashkësia Islame në Luginë të Preshevës, për ruajtjen e paqes dhe sigurisë, gjithnjë në frymën e tolerancës fetare, mirëkuptimit dhe fqinjësisë së mirë.
z/Reisi Saqipi, pasi u shprehu mirëseardhje klerikëve fetarë nga Zvicra, në krye me priftin Christian Walti, ai, i njoftoi për zhvillimet fetare në Tërnoc, një vendbanim i madh me dy shkolla dhe tri Xhami, i cili gjithmonë ka reflektuar pozitivitet sa i përket raporteve ndërfetare në nivel të Komunës së Bujanocit dhe më gjerë në rajon.
z/Reisi Saqipi, gjithashtu, potencoi se një numër i madh i tërnocasve përkohësisht punojnë dhe veprojnë në Zvicër, duke shtuar se ata lirshëm në Tërnoc, mund ta ndien veten si në Zvicër.


“Kjo kulturë e lartë njerëzore në Tërnoc është trashëguar brez pas brezi, duke dhënë shembullin e mirë si në kohë lufte edhe në kohë paqeje, ngase shqiptarët dhe serbët në Komunën e Bujanocit, janë treguar gjithmonë të kujdesshëm në kultivimin, ruajtjen dhe promovimin e vlerave të bashkëpunimit ndërfetarë dhe ndërkulturor”, u shpreh midis tjerash z/reisi i Rijasetit të Bashkësisë Islame në Serbi, Nexhmedin ef. Saqipi, njofton Jetapress.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Afrika e Jugut në bllokim, ndërsa luanët po e marrin shtruar – bënë një sy gjymë në rrugë

Kafshët në të gjithë botën duket se po përshtaten mirë me jetën…

Miliona dollarë në kriptovaluta po jepen për Ukrainën, një donator i panjohur ka dhuruar Bitcoin me vlerë 3 milionë dollarë

Analistët e kriptovalutave thonë se të paktën 9 milionë dollarë janë dhuruar…

Shuhet Xhevdet Peci

Në moshën 67-vjeçare ka ndërruar jetë legjenda e boksit, Xhevdet Peci. Lajmin…

WSJ: Disa afganëve të strehuar në Kosovë mund t’iu ndalohet hyrja në SHBA

Afganët e evakuuar në Kosovë, rrezikojnë që t’iu ndalohet hyrja në Shtetet…

Planeti po ‘digjet’, pse valët e të nxehtit në botë po bëhen më intensive?

Kur leximet e temperaturës filluan të vijnë nga stacionet e motit në Antarktidë në…