Ylltare Ferati

VRULLSHËM

Vrullshëm jeta qëndis honet e saj
Më rrëmben hovshëm nga dita në ditë
Unë rrëmbyeshëm e përqafoj
Ajo më ledhaton, më miklon

Rinis çdo ditë e re me fjongo rreze
Jetës i dhuroj nga një gjeth shprese
Dhe vrullshëm lëviz binarëve të kohës

Netët me hënë ëndrra vargëzojnë
deri në agun e mëngjesit
Shtegtojnë me mua
Shtigjeve të reja
Vrullshëm shkallëzohen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Teuta Lagja: SHQIPTARËT DUAN ARTIN E THJESHTË

Teuta Lagja, piktore Teuta Lagja pikturën e pati pasion që në moshë…

RMV, numri i bibliotekave për vite me radhë i njëjtë, anëtarësia brenda tre vitesh ka rënë për gati 50.000

Në Maqedoni vitin e kaluar kishte gjithsej 175 biblioteka me gjithsej 82.928…

Shoqatat e shkrimtarëve vetëm në letër

Në vitet 80-ta, Shoqata e Shkrimtarëve të Kosovës do të bëhet epiqendra…

Pse po bëhen të mërzitshme manifestimet letrare!?

Midis nesh Manifestimet e ndryshme letrare që organizohen gjithandej hapësirave shqiptare, kanë…

POLITIKË DHE STRATEGJI KOMBËTARE KUNDËR KULTURËS SHQIPTARE

Nga Avni Halimi / Cila ishte pozita kulturore e shqipytarëve të Maqedonisë…