Lënda për vrasjen e dyfishtë në Çarshinë e Vjetër të Shkupit është në fazën para-hetimorë, ndërsa autopsia e trupave të viktimave ka përfunduar, kështu deklaroi në një intervistë në TV Alsat, shefi i Prokurorisë Themelore në Shkup, Gavrill Bubevski. Pa dhënë detaje nga raporti i autopsisë, Bubevski shpalosi një pjesë të informatave që veçmë janë të njohura për opinionin.

Për afërsisht 40-50 gëzhoja janë gjetur rreth trupave të viktimave…pjesa më e madhe e plumbave kanë përfunduar në trupat e tyre, gjegjësisht vetëm një pjesë e vogël prej tyre kanë përfunduar jashtë trupave të viktimave”, tha Bubevski.

I pyetur në çfarë gjuhe i janë drejtuar të pranishmive në lokal, personat e maskuar që kanë hyrë në lokalin “Shisha Bar”, Bubevski tha se ata kanë përdorur gjuhën maqedonase, por, shtoi se nuk dihet nëse e folura ka qenë e pastër.

“Kanë folur në maqedonisht, por ajo nuk hetuar plotësisht nëse bëhet fjalë për gjuhë të pastër maqedonase, a është përzierje në lidhje me këtë, megjithatë ajo është situatë ku njerëzit kanë armë dhe kur I merr këto informacione nga dëshmitari, duhet të jeni pak i kujdesshëm për këtë”, tha Bubevski në Alsat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

48 vite nga Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe

Sot bëhen 48 vite kur hapi punimet Kongresi i Drejtshkrimit të Gjuhës…

Pse Austria është neutrale?

50 të famshëm e kanë vënë në dyshim neutralitetin në Austri. Pse…

Radikalizohen serbët në Mal të Zi, sulmojnë policinë

Janë radikalizuar serbët në Nikshiq, duke protestuar kundër miratimit të një ligjit…

Lajthitje diplomatike apo manipulim djallëzor

Eh more ambasador i Kosovës në Shkup, zoteri Qehaja. Sikur të dishe…

Covid 19 / Vdes personi që kundërshtonte thirrjet për të qëndruar në shtëpi

McDaniel, i cili e quajti bllokimin e Ohio-s “bullshit”, testoi pozitiv për…