Komisioni kuvendor për Çështje Evropiane sot do ta vazhdojë debatin për Ligjin për Prokurorinë Publike dhe për Këshillin e Prokurorëve Publikë.

Shumica në pushtet me mbështetje për ligjin për prokurorinë publike, përderisa opozita kërkoi që ai të hiqet nga rendi i ditës. Ministrja e Drejtësisë, Renata Deskoska tha se ligji krijon baza për ndërtimin e një Prokurorie Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, të fuqishme, profesionale, efikase dhe me kapacitet.

“Qëllimi ishte që të rriten standardet profesionale në Prokurorinë Publike, por edhe që të mundësohen mjete për atë që të mund t’i kryejë kompetencat e tija”, tha ajo.

Në këtë ligj janë krijuar kushte që në njëfarë mënyre garancitë e Prokurorisë për Krimin e Organizuar dhe Korrupsionin e cila duhet t’i përndjekë veprat penale eventuale të bartësve të pushtetit të lartë, por edhe t’i vazhdojë lëndët të cilat ishin filluar nga PSP.

Deskoska tha se një nga ato garanci është pamundësia që prokurori publik, i cili është prokuror shtetëror, të marrë lëndë nga Prokuroria Publike për krim të Organizuar dhe Korrupsion, përveç se në raste kur ka shkelje të ligjit nga kjo Prokurori Publike. Domethënë siç tha, jo me vlerësim personal dhe jo me vullnet personal, por të ketë bazë të sigurt juridike për çfarëdo lloj veprimesh për ndërmarrjen e kompetencave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…