Ushtria ukrainase thotë se është duke goditur zonat e rajonit të Luhanskut ku forcat ruse po ridislokohen pas tërheqjes së tyre të fundit nga Kharkiv fqinj.

Duke komentuar dy sulmet e fundit, Shtabi i Përgjithshëm i ushtrisë tha se kishte konfirmuar humbjet ruse në një sulm në qytetin Novoaidar në Luhansk, duke pretenduar se “rreth 50 njësi të pajisjeve ushtarake u shkatërruan dhe u dëmtuan dhe municionet u shkatërruan”.

“Përveç kësaj, pranë vendbanimit Svatove, njësitë e Forcave të Mbrojtjes goditën zonën ku ishte përqendruar fuqia punëtore e armikut. Dihet se 70% e personelit që ndodhej në objektin e specifikuar vdiq.”

Shtabi i Përgjithshëm pohoi gjithashtu se çështjet e fuqisë punëtore ruse ishin një problem në rritje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Vlera e Bitcoin-it bie për 50 për qind

Vlera e Bitcoin-it ka vazhduar të bjerë gjatë fundjavës, duke arritur nën…

Gjykata Penale: Personi që ka informuar Mijallkovin nuk është nga gjykata

Nga Gjykata Penale theksojnë se gjykata shprehimisht vendosi për kërkesën për paraburgim…

Flamuri i BE-së valoi për herë të parë në parlamentin ukrainas

Sot në sallën e parlamentit ukrainas u ngrit për herë të parë…

Biden thotë se sistemi bankar amerikan është i sigurt

Autoritetet amerikane kanë marrë masa urgjente për të mbështetur sistemin bankar pasi…

Shkatërrohet banda shqiptare në Itali

24 persona kanë përfunduar në pranga, pasi që më shumë se 200…