Qeveria nuk do të organizojë referendum në lidhje me propozimin e fjalëve, tha për “Lokalno”, kryetari i Lidhjes Demokratike, Pavle Trajanov.

Sipas tij, në vend të referendumit, Qeveria, gjegjësisht partitë dhe deputetët, mund të shkojnë në zgjedhje të parakohshme dhe të kërkojnë mbështetjen e qytetarëve.

“Korniza e negociatave mori mbështetjen e 68 deputetëve, pas së cilës qeveria dha pëlqimin për “pakon”, për Konferencën Ndërqeveritare dhe fillimin e procesit të shqyrtimit, i cili duhet të zgjasë rreth 1.6 vjet, periudhë gjatë së cilës bullgarët duhet të jenë të përfshira në Kushtetutë dhe detyrimet e përcaktuara në protokoll të jenë zbatuar. Korniza formale ligjore për fillimin e negociatave dhe hapjen e klasterave duhet të pasqyrohet në një Konferencë të re Ndërqeveritare ndërmjet Maqedonisë dhe BE-së”, thotë ai.

Sipas tij, në vend të referendumit, Qeveria, të shkojnë në zgjedhje të parakohshme dhe të kërkojnë mbështetje nga qytetarët, ndër të tjera, për kornizën e negociatave dhe politikat që i zbatojnë ato.

Ai thekson se ka ende dilema dhe polemika rreth një referendumi të mundshëm, sidomos teksa thotë se “për çfarë do të bëhet, kur do të organizohet, a do të jetë i suksesshëm dhe çfarë efektesh dhe pasojash do të ketë në integrimin evropian”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Shkarkimi i ambasadorëve politikë, këto janë procedurat e zëvendësimit të tyre

Të mërkurën janë liruar nga detyra 13 ambasadorë politikë dhe në mungesë…

Pritet të hapen 9 korridore humanitare në Ukrainë

Nëntë korridore humanitare janë rënë dakord për t’u hapur ditën e sotme…

Vuçiq: Kosova aplikon për anëtarësim në KE, do ta mbledhim Këshillin e Sigurisë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se Kosova nesër do të…

Mickovski: Gashi dhe Sela pjesë e shumicës së re

Kryetari i VMRO-së Hristijan Mickovski bën thirrje për një front të gjerë…

SHBA: Rusia po përgatitet të aneksojë më shumë territor ukrainas

Shtëpia e Bardhë tha të martën se ka informacion të detajuar që…