Shefi i Grupit Parlamentar të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Besnik Tahiri, është duke e përfaqësuar Kosovën në selinë e OKB-së në Neë York, ku ka prezantuar mbi çështjen e barazisë dhe fuqizimin gjinor në epokën digjitale.

Tahiri vlerëson se Kushtetuta e Kosovës është me standarde të larta ndërkombëtare në raport me të drejtat e njeriut.

“Në selinë e OKB-së, në New York duke përfaqësuar Kuvendin e Republikës së Kosovës, prezantova mbi çështjen e barazisë dhe fuqizimin gjinor në epokën digjitale. Theksova se, Kushtetuta e Kosovës është me standarde të larta ndërkombetare në raport me të drejtat e njeriut”.

“Në fokus kisha afirmimin e arritjeve të Republikës së Kosovës, në rrafshin legjislativ, politik si dhe zhvillimet e përgjithshme shoqërore. Theksova nevojën për përpjekje të shtuara për të arritur progres më domethënës dhe të qëndrueshëm. Si shtete dhe kombe, na duhen më shumë arritje në arsim e fuqizim socio-ekomomik, në veçanti më shumë punësim e pavarësi financiare. Republika e Kosovë në vitin 2020 ka aprovuar Konventën e Stambollit. Po ashtu, kemi bërë hapa të rëndësishëm, duke adaptuar në Kushtetutë dhe ligje, parimet dhe standardet ndërkombëtare në ofrimin e mundësive të barabarta dhe fuqizimin e gruas”, ka shkruar Tahiri në Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Avokati Raufi: Fatime Fetai nuk e ka drejt!

Avokati mbrojtës Naser Raufi theksoi për INA se prokurorja Fatime Fetai sot…

Dy ushtarë rusë pranojnë fajësinë për krime lufte

Dy ushtarë rusë kanë pranuar fajësinë për krime lufte në gjyqin e…

Zelensky flet rreth sukseseve në Zaporizhzhia dhe Kharkiv

Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky thotë se forcat që udhëheq kanë arritur të…

Anëtarësimi në NATO, edhe katër vende duhet ta ratifikojnë protokollin

LSDM informon se pasojnë edhe katër ratifikime nga shtetet të tjera anëtare…

Ish-zyrtari i FSB-së: Shumë në ushtrinë ruse janë të pakënaqur me Putinin, peshkut i vie era nga koka

Disa ushtarë rusë janë të pakënaqur me presidentin Vladimir Putin dhe menaxhmentin…