Enti Shtetërorë për Statistika sot pritet të shpall rezultatet përfundimtare të Regjistrimit, për të cilin është përgatitur manifestim në Sallën e Filarmonisë.

TV21 nga burime të tij në Entin e Statistikave para disa dite raportoi për një pjesë të rezultateve për numrin e banorëve rezidentë dhe jorezidentë.

Jozyrtarisht sipas burimeve, në Maqedoninë e Veriut jetojnë 1.8 milionë qytetarë. Bashkë me diasporën jemi 2.1 milionë, që nënkupton se rreth 300 mijë jetojnë jashtë vendit. Numri total i qytetarëve që kanë numra amë është 2.5 milionë.

Në aspektin e bashkësive etnike që jetojnë në vend, sipas informacioneve, nga 1.8 milionë rezidentë, rreth 63 deri 65% janë maqedonas, rreth 24.7% shqiptarë dhe rreth 10 deri në 12% bashkësi të tjera që jetojnë në vend.

Përqindjet ndryshojnë nëse në numrin e përgjithshëm të popullsisë llogariten edhe ata që jetojnë në diasporë, siç parashihet në ligj.

Bashkë me diasporën, sipas burimeve jozyrtare, maqedonas do të rezultojnë 60 deri në 62%, shqiptarë 29.5%, ndërsa pjesëtarë të bashkësive të tjera etnike 8 deri në 10%.

Regjistrimi zgjati nga 5 deri më 30 shtator 2021.

Regjistrimi i fundit në vend u mbajt në vitin 2002, kur popullsia e përgjithshme ishte 2,022,547 persona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Studiuesit kanë zbuluar fakte të reja për koronavirusin: Qëndron tek një i infektuar për 49 ditë

Studiuesit kinezë dyshojnë se kanë gjetur një formë të re të koronavirusit,…

Biden thekson pasojat për Kinën nëse mbështet Rusinë

Presidenti i SHBA Joe Biden tha për CNN se telefonata e tij…

Zaev: Do të marrim vendime për pezullimin e përkohshëm të Remenskit nga bordet qendrore dhe ekzekutive

Unë personalisht besoj në pafajësinë dhe prezumimin e pafajësisë dhe së shpejti…

OBSH: Virusi ende paraqet një rrezik të lartë deri në krijimin e vaksinës

Pjesë të botës kanë filluar të dalin nga pandemia e Covid-19 dhe…

Mediat e huaja shkruajnë për përplasjen e Metës me ambasadoren amerikane

Përplasja në distancë mes presidentit shqiptar, Ilir Meta dhe ambasadores së SHBA-së…