Aleanca për Shqiptarët ka reaguar pas publikimit të rezultateve të Regjistrimit të popullsisë në Maqedoninë e Veriut.

Deputeti Halil Snopçe thotë se kanë rezerva për besueshmërinë, pasi siç thotë, mbi 100 mijë qytetarë nuk janë regjistruar.

“Pas shpalljes së rezultateve të Regjistrimit Aleanca për Shqiptarët është duke analizuar rezultatet dhe do të dalim me një analizë të detajuar, por që në shikim të parë ne shprehim rezervat tona veçanërisht në dy segmente. 132 mijë qytetarë janë të imputuar dhe të paregjistruar në terren ndërsa vlerësojmë se numri i prej 260 mijë qytetarë që jetojnë jashtë vendit nuk përkojnë me realitetin dhe me të dhënat e publikuara nga organizatat ndërkombëtare”, tha Snopçe.

Shton se nuk mund të vlerësohet si i besueshëm regjistrimi ku rreth 8% e popullsisë së përgjithshme dhe asaj rezidente nuk i dihet përkatësia kombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Autostrada që i kushtoi 1 miliard dollarë Malit të Zi, problem shlyerja e kredisë ndaj Kinës

Mbetet ende e paqartë se si do të financohet autostrada e cila…

Facebook ka dështuar me monedhën dixhitale

Presidenti i Zvicrës, Ueli Maurer, ka thënë se monedha dixhitale – Libra…

Dënime për të pandërgjegjshmit ndaj masave kundër virusit korona, apele të mos udhëtohet

Autoritetet bëjnë apel që të gjithë qytetarët t’u përmbahen masave për parandalim…

Spasovski: Qytetarët të mos udhëtojnë jashtë shtetit

Kryeministri Oliver Spasovski sot përmes një video mesazhi në profilin e tij…