Qeveria sot e ka miratuar vendimin për mënyrën e shfrytëzimit dhe lartësinë e mjeteve financiare për shërbimet hotelerike.

Me këtë vendim, parashihet kufizimi i shpenzimeve për shërbime hotelerike në shtet gjatë realizimit të takimeve të punës, saktë është përcaktuar shuma e cila mund të shfrytëzohet për një të pranishëm në takimin e punës, kurse kufizimi bazohet në funksionin e personit i e organizon takimin e punës, njoftojnë nga Kabineti i zëvendëskryeministrit për luftim të korrupsionit, Ljupço Nikollovski.

Në këtë listë, përfshihen kryeministri, zëvendëskryeministrat, ministrat, zëvendësministrat, sekretati i përgjithshëm i Qeverisë, zëvendësi i sekretari të përgjithshëm, sekretarët shtetëror, drejtorët e intitucioneve si dhe personat e zgjedhur dhe të emrëuar nga Qeveria të cilët udhëheqin me personat fizikë që janë themeluar nga shteti.

Qëllimi siç njoftohet, është të kufizohen dhe rregullohen shpenzimet e mjeteve buxhetore, kurse janë paraparë edhe mekanizma të kontrollit.

“Konkretisht, gjatë realizimit të pagesës, pa dallim a me fakturë apo me kesh apo me kartelë zyrtare, funksionari deri te sektori për financa të institucionet, detyrimisht duhet të dorëzojë edhe raport të detajuar për qëllimin e takimit të punës, numrin e të pranishmëve, kohën, vendin dhe datën kur është mbajtur i njëjti. Pa këto dokumente, Sektori i financave në organin shtetëror nuk do të realizojë pagesën e shpenzimeve hotelerike. Në rast se tejkalohet limiti i shpenzimeve të lejuara, personat të cilët kanë tejkaluar duhet të kompenzojnë vlerën e tejkaluar më së voni për tre ditë pune nga dita kur është mbajtur takimi i punës”, sqarojnë nga Kabineti.

Në rast se nuk respektohet kjo, bëhet shkelje e Kodit etik të funksionarëve./TV21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

“Mosparaqitja e Ahmetit dhe Grubit si dëshmitarë, vulosi dënimet e përjetshme për herë të dytë”

Gjykata e Apelit në Shkup sot ka konfirmuar vendimin e Gjykatës Themelore…

Bugajski: Nëse rishikohen territoret në Kosovë, shqiptarët e Maqedonisë mund të kërkojnë bashkim me Shqipërinë

Ndërsa pandemia e koronavirusit shqetëson Uashingtonin, administrata e Trump pa dashje po…

Kurti i publikon me emra e foto: Vrasja e Aganit u urdhërua nga këta dy persona

Faton Kurti, kryetar i Republikanëve të Kosovës, ka thënë se vrasja e…

Hallaçi: Kërkoj zbardhjen e rastit të Kumanovës

Ju bejë Apel te gjithë Shqiptarve mbarë kombëtarë për hirë se vertetës…

Avokatja e Grupit të Kumanovës: Qeveria e Albin Kurtit do t’i lirojë djemtë tanë!

Kërkesa për hetim ndërkombëtar të rastit të Lagjes së Trimave të Kumanovës…