TV Telma ka zbuluar se një biznesmen nga Manastiri në vjeshtën e 2017 kishte paguar 750 mijë euro. Paratë ishin dërguar nga firma ndërtimore në llogarinë e një gruaje të moshuar nga Shkupi. Kjo pensioniste gjoja ishte pjesë e Organizatës humanitare që udhëhiqej nga Bojan Jovanovsk.

Kur paratë janë dërguar në llogarinë bankare, organet për parandalimin e pastrimit të parave kanë alarmuar policinë financiare, e cila ka ngritur procedurë hetimore. E moshuara ka shkuar për të tërhequr paratë, por më pas është marrë në pyetje nga organet hetimore financiare, për dërgesën e pranuar prej 750 mijë eurove. Ajo ka thënë se paratë i ka marrë si dhuratë për të realizuar idenë e ndërtimit të banesave sociale.

Të njejtën deklaratë e ka dhënë edhe biznesmeni, se gjoja projekti do të realizohej nga organizata humanitare e Boki 13, ku anëtare ishte edhe e moshuara.
Prokuroria po vazhdon hetimet për këtë rast dhe se nuk jepen më tepër detaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Mbledhja e LSDM-së, Zaev: Diskutojmë për zhvillimet aktuale politike

LSDM-ja është duke mbajtur mbledhje të Këshillit Qendror të partisë, ndërsa edhe…

Borë në Strazhë, Mavrovë dhe Kodrën e Diellit

Reshje të borës këtë mëngjes ka në Strazhë, Mavrovë dhe Kodrën e…

Viti shkollor drejt fundit, mungojnë ende librat

Rreth 10 mijë libra të rinj në arsimin fillor dhe të mesëm…

Nuk ka karantimin treditësh, Qeveria vendosi orar të ri të lëvizjes së qytetarëve

Qeveria e Maqedonisë së Veriut mori vendim lidhur me orën policore gjatë…

Hajredini: S’ka asnjë ndryshim mes “bombave” të Zaevit dhe El Çekës

“Asnjë ndryshim nuk ka ndërmjet “bombave” të Zaevit nga ata të El…