Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP), ka shqyrtuar 9 ankesa të paraqitura në këtë institucion që kanë të bëjnë me fushatën zgjedhore.

Nga këto ankesa 8 kanë pasur të bëjnë me fushatën zgjedhore kurse një ka qenë për mos emërimin e anëtarëve të Këshillave të Vendvotimit.

“Prej 8 ankesave të vendosura, PZAP- i ka Pranuar të bazuara 6 ankesa ndërsa 2 ankesa i ka refuzuar të pabazuara: AAK-së i janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 10,700 euro, LDK-së i janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 4,000 euro, dhe PDK-së i janë shqiptuar gjoba në shumë prej: 2,000 euro. Gjithsejte janë shqiptuar gjoba në shumë prej 16,700 euro”, thuhet në njoftimin e PZAP-së.

Natyra e ankesave kryesisht është për shkak të shkeljes së Kodit të Mirësjelljes për subjektet politike: Përdorimi i aseteve dhe objekteve publike gjate fushatës zgjedhore, vendosja e billbordeve ne hapësirat e subjekteve tjera politike, përdorimi i personave të mitur gjatë fushatës dhe vendosja e posterave në rrugë publike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Kosova e siguron medaljen e parë, e argjendta mund të bëhet e artë

Kosova ka arritur të sigurojë tashmë një medalje në Lojërat Olimpike “Tokyo…

Hahn: Mirë që edhe këtë herë qeveria ka qëllime evropiane

Eurokomisioneri dhe ish përgjegjësi për ecurinë e Maqedonisë në rrugën drejt BE-së,…

15 veta ndërruan jetë, 1035 raste të reja, 998 të shëruar në Maqedoni

Në Maqedoninë e Veriut vijojnë rastet me shifra të larta të Covid-19.…

400-vjetori i fillimit të skllavërisë në Amerikë

Muaji gusht i këtij viti shënon 400 vjetorin e mbërritjes së skllevërve…

Arrestohet zyrtari në Pejë, dyshohet se iu dha dokumente të Kosovës kundërligjshëm dy personave

Policia e Kosovës ka arrestuar një person të dyshuar për keqpërdorim të…