Gazeta angleze “The Economist” ka publikuar statistika në lidhje me papunësinë në botë dhe tek të rinjtë. Vendi ynë vazhdon të jetë në maje të listave sa i përket papunësisë, sidomos tek të rinjtë.

Sipas statistikave të “The Economist” për vitin 2018, papunësia tek të rinjtë (mosha prej 15 deri 24) është 44.7 përqind. Me këto numra Maqedonia e Veriut renditet e treta në botë, ndërsa para saj janë vetëm Bosnja e Hercegovina (46.7%) dhe Afrika e Jugut (52.9%).

Ndërsa sa i përket papunësisë tek të gjitha moshat, Maqedonia e Veriut është në vendin e gjashtë në botë, me 21.6 përqind të papunësisë. Ndërsa Shqipëria me 13.9 përqind të papunësisë së popullsisë, renditet në vendin e 19 në botë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

MPB dhe T-Mobile deklarohen rreth skandalit me thirrjet telefonike

Skandali me thirrjet telefonike nga vendet e huaja po vazhdon. Telefonatat dyshohet…

RDK nuk merr pjesë në zgjedhjet e 12 prillit

Rilindja Demokratike Kombëtare përmes një kumtese njofton publikun se Kryesia Qendrore e…

Xhaferi caktoi seancë për nesër në ora 11

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi për nesër në ora 11 ka caktuar…

I pasigurt ligji për PP-në para shpërbërjes së Parlamentit, LSDM e gatshme për biseda, VMRO analizon

Pas porosive të eurokomisarit Oliver Varhej se përbërja e tanishme parlamentare do…

“DON’T WORRY” o Fatmir Besimi!

Në njërën nga bombat e publikuara nga El Cheka dëgjohet se si…