I është thënë Shaqir Fetait miliona herë që as mos të pallamudë si “filozof i atrofizuar në tru” por as të mos shkruaj sepse, gjithnjë është i prirur t’ia fusë kot, madje edhe të bëj qufër e shirk!
Ja, për shembll, duke dashur që për ditën e sotshme, ditë e xhuma, të shkruaj dy-tre fjali, ai, më së paku në dy fjali e tregon injorancën e vet, apo edhe prirjet e tij për t’u tallur me vlerat islame.
Në një postim prej shtatë fjali në facebook-un e vet, ai në më së paku dy fjali e shpalos shpirtin e vet katran. Shaqir Fetai thotë: “Kjo ditë freskon shpirtin, mendjen dhe besimin tek Zoti i Madhërishëm…”
Cilido që ka dy gram logjikë, cilido që di të flasë e të shkruajë shqip, cilido që ka dy habere me sintaksën e gjuhës shqipe, sakaq do të shohë tek kjo fjali e Shaqir Fetait se, kjo ditë ka impakt, ndikim, direkt te Zoti i Madhërishëm. Do me thënë, sa herë që vjen dita e xhuma, feskohet shpirti tek Zoti; freskohet mendja tek Zoti; freskohet besimi tek Zoti i Madhërishëm! Pavarësisht se çka mendon Shaqir Fetai, ai me këtë fjali ka dëshmuar injorancën e vet. Ata që e njohin e dinë fare mirë se çfarë ka dashur të thotë por, kjo nuk e shpëlanë nga veprimet e tij të qëllimshme për të bërë qufër duke e përdorur injorancën si justifikim. Do të thotë ai, patjetër të gaboj sepse një jetë të tërë e kam kaluar duke folur serbokroatisht.
Tutje, Shaqir Fetai, duke u shtirur si injorant i klasit të parë, do ta përdorë edhe këtë fjali katastrofale: ”Ngrit vetëdijen mbi Zotin, vetveten, familjen dhe njerëzve…”
Mbi Zotin nuk ngritet asgjë dhe, mbi Të mund të ngrisë diçka vetëm Shaqir Fetai sepse, deri më sot, katërcpërisht ka dëshmuar se i ka hije shumë që të bëjë qufër e shirk! Si mor kjo ditë ta ngritkëka vetëdijen mbi Zotin! Kjo ditë të afron tek Zoti dhe nuk të ngritë mi të! Madje kjo ditë nuk ta ngritë vetëdijen as mbi veten dhe mbi familjen. Kjo ditë të vetëdijëson si asnjë ditë tjetër që ta duash veten, që të bëhesh më i dashur me familjen, ta duash veten e të të dojë familja!
Shaqir Fetai në çdo moment mendon, logjikon në serbrokroatsht, në vete përkthen nga serbokroatishtja dhe tek pastaj ia futë kot në gjuhën shqipe. Ai e ka të ndaluar (mbase edhe ndëshkim nga i Madhi Zot) që të mendojë serbokroatisht e të shkruajë shqip. Shërbimet më të “fuqishme” i ka bërë në serbisht, prandaj me shqipen nuk i bëjnë punët fare!/Valbon Osmani/

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid09WfkzQz7oSG2oJXnw6nDwyfjZbZ6Sr7jD8fztMGHsgHEfQpPJE3JUBgCrSFzTG47l&id=100028172153445
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

“Feja” e të djallëzuarit

Cili abdall në RMV beson se dikush i paska besuar punë Shaqir…

Kështu foli Shaqir Fetai (33)

Shaqir Fetai nuk e tha asnjë fjalë për akreditimin e Medresesë; asnjë…

A po kërcënohen shqiptarët nga sektarizimi fetar

Nëse në Maqedoninë e Veriut shërbimet antiislame ndihmojnë çdo dukuri që do…

ANALIZA/ Si shpëtoi bota për fat nga shkatërrimi gjatë krizës kubane dhe mësimet për të ardhmen

Më 27 tetor 1962, në kulmin e krizës raketore Kubane, ishte vetëm…

Biden dhe Putin kanë probleme më të mëdha se Bideni dhe Putini

Hera e fundit që udhëheqësit amerikanë dhe rusë u takuan në Gjenevë…