Shkruan: Dardan Grapci /

Parat e fondeve që u krijuan në emër ët zhvillimit të institucioneve të shtetit të Kosovës në kushte luftë, nuk duhet lejuar që të  harrohen duke u abuzuar nga mafio politika. Dhe nëse në një të ardhme personat e akuzuar nga Gjykata e Kosovës, arrestohen atëherë Gjykata duhet urgjentisht nga familjarët e të arrestuarve që ato fonde që i kanë vjedhë ti kthejnë në arkën e shtetit të sotëm të Kosovës. Nëse as Qeveria Kurti 2 nuk merr masa për zbatimin e ligjit dhe nuk bën presion, atëherë edhe ky i fundit do e humb përkrahjen e popullit në të ardhmen.

Çështja e mbetur peng dhe pezull që ka të bëjë me Fondin 3% dhe  Fondin Vendlindja Thërret,  gjithsesi duhet të adresohet sa më shpejt nga ligjvënësit e mazhorancës në Kuvendin e Kosovës, pa përfunduar kjo çështje dhe çështja e vitit të kaluar ku u vodhën mbi 2 milion euro, le të harrojnë pastrimin e figurave politike, sepse këta politikan e kanë bërë tërë këtë skandal që nga vitet e para të pasluftës në Kosovë.

Prandaj ajo që duhet të ndodhë në Kuvend është votimi i  një rezolutë që i mbështet, ai autorizon por edhe i mbron organet e drejtësisë gjatë hetimeve të mënyrë së menaxhimit të fondit 3% dhe Vendlindja Thërret por dhe të  çështjeve tjera që janë me interes të shtetin dhe të drejtën. Parat e fondeve që u krijuan në emër ët zhvillimit të institucioneve të shtetit të Kosovës në kushte luftë, nuk duhet lejuar që të harrohen duke u abuzuar nga mafio politika. Dhe nëse në një të ardhme personat e akuzuar nga Gjykata e Kosovës, arrestohen atëherë Gjykata duhet urgjentisht nga familjarët e të arrestuarve që ato fonde që i kanë vjedhë ti kthejnë në arkën e shtetit të sotëm të Kosovës. Nëse as Qeveria Kurti 2 nuk merr masa për zbatimin e ligjit dhe nuk bën presion, atëherë edhe ky i fundit do e humb përkrahjen e popullit në të ardhmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ku jeni “komandanta” të 2001-shit, pse po heshtni për komandant Sokolin!

Nuzemedin Imeri / Vëllezër e Motra, Të dashur bashkëkombës, të flasësh për…

“Grupi i Kumanovës” ri-dënohet me aminin e Ali Ahmetit

“Rasti i Kumanovës” në fakt është varri moral i BDI-së dhe oqeani…

Efendi Rexhepi: Me komplot e tradhëti nuk përmirësohen “situatat e vështira”

R E A G I M Mbi Raportin e Komisionit Evropian për…

Xhaferi: Nesër në xhami do vinë politikanët kriminelë, dhe hoxhallarët që heshtin para të keqes

Arianit Xhaferi Mendojeni pak o njerëz të mirë, Nesër do vinë në…

Fituesit e zgjedhjeve në Kosovë po e përkrahin Selën dhe Gashin, humbësit po e përkrahin Ahmetin dhe Musa Xhaferin

Ylber Pilku /Nëse bëjmë një paralele shumë lehtë do ta konstatojmë se…