Ministri serb i Punëve të Jashtme, Ivica Daçiq, ka thënë se Serbia vazhdimisht ka bërë përpjekje dhe thirrje që Kosova të mos anëtarësohet në Këshillin e Evropës.

Ai ka thënë se Beogradi akoma do ta vazhdojë këtë lobim.

“Që në ditën e parë të kthimit tim në Ministrinë e Punëve të Jashtme e kam trajtuar pikërisht këtë çështje, sepse edhe kjo është pjesë e presionit të përgjithshëm të ushtruar ndaj Serbisë. Nuk jemi në një pozicion të favorshëm, nuk është sekret, sepse pranimi i anëtarëve të rinj në Këshillin e Evropës nuk kërkon pëlqimin e të gjithëve, por dy të tretat e anëtarëve aktualë”.

“Në anën tjetër, lobimi i Kosovës për të hyrë në këtë organizatë ka vazhduar për një kohë të gjatë, me vite dhe ne kemi bërë një përpjekje të madhe deri më tani që kjo të mos ndodhë. Ne do të vazhdojmë të punojmë në të, me të gjitha si ndaj Këshillit të Evropës ashtu edhe ndaj të gjithë anëtarëve, sepse e dimë shumë mirë se pranimi i Kosovës do të ishte një precedent i rrezikshëm dhe një goditje e rëndë për këtë organizatë. Ne gjithmonë u themi atyre qartë se duke hapur derën për Kosovën, do t’i hapim derën kushedi se cilit territor tjetër separatist mund të kërkojë edhe anëtarësimin në Këshillin e Evropës nesër”, ka thënë Daçiq, shkruan Kosovonline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

SHBA-ja nuk iu jep viza gazetarëve rusë që ta përcjellin Lavrovin në New York

Në muajin prill, Rusia mori presidencën e Këshillit të Sigurimit të Kombeve…

Osmani takohet me Escobar, Peach dhe Sarraz: Integrimi i Kosovës, përgjigje për parandalimin e agjendës ruse

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani është takuar në takime të ndara me…

Koment: Trump riskon luftë në Lindjen e Mesme

Me vrasjen e gjeneralit iranian Soleimani presidenti i SHBA-së, Donald Trump riskon…

Në rritje numri i punëtorëve emigrantë në Gjermani

Gjermania vazhdon të jetë atraktive për qytetarët e vendeve që nuk janë…

Nga varreza masive në Serbi deri te vendi i krimit të luftës në Kosovë

Gurorja “Kizhevak“ në Komunën e Rashkës, në afërsi të kufirit me Kosovën,…