Kompania shtetërore polake e gazit natyror PGNiG, ka bërë të ditur se Rusia do të ndalojë dërgimin e gazit në Poloni nga nesër në mëngjes.

Gazprom e justifikoi pezullimin sipas rregullave të reja të pagesave të shpallura më 31 mars, sipas të cilave “vendet jomiqësore” duhet të paguajnë për gazin rus në rubla.

PGNiG ka refuzuar të paguajë me monedhën ruse dhe mbështetet në Gazprom për shumicën e importeve të gazit, raporton BBC.

Megjithatë, pezullimi i furnizimit nuk do të krijojë një kërcënim të menjëhershëm për furnizimet në Poloni.

PGNiG tha se depozitimi i saj nëntokësor i gazit është pothuajse 80 përqind i mbushur dhe vera po vjen, kështu që kërkesa është më e ulët.

Gjithashtu, Polonia ka burime alternative të furnizimit, ajo ka një terminal të gazit natyror të lëngshëm në Sëinoujscie në bregdetin Baltik dhe lidhje me tubacionet me Gjermaninë dhe Republikën Çeke.

Megjithatë, nëse furnizimet me gaz rus mbeten të pezulluara për disa javë, vendi ndoshta do të duhet të fillojë të kufizojë furnizimin për konsumatorët më të mëdhenj të vendit, siç janë prodhuesit e kimikateve.

Polonia po planifikon të ndalojë importin e gazit rus deri në fund të vitit.

Një tubacion i ri që dërgon gaz nga Norvegjia, i quajtur “Tubacioni Baltik”, vjen në internet në tetor dhe duhet të arrijë kapacitetin e plotë deri në fund të këtij viti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

“El Cheka” nuk është vetëm një fb profil…

El Cheka ka një përgjigje për Nevzat Bejten dhe të gjithë ata…

Ambasadori francez, Thebault: Australia ka bërë një gabim “të madh” diplomatik ndaj anulimit të marrëveshjes për nëndetëset franceze

Australia ka bërë një gabim “të madh” diplomatik, tha ambasadori francez, Jean-Pierre…

Me 57 vota “për” dhe 32 vota “kundër”, Kuvendi miratoi Ligjin për shtetësi

Me 57 vota “për” dhe 32 vota “kundër” Kuvendi i Republikës së…

A ka prova të reja për “Lagjen e trimave”?

Prokuroria ka përfunduar mbledhjen e informacioneve dhe dëshmive shtesë për ngjarjen “Lagja…

I ikën bashkëshortja nga shtëpia, burri i dëshpëruar kërkon ndihmën e policisë

Mbrëmë, në ora 21:00 në Sektorin për Punë të Brendshme Kumanovë, A.N.(45)…