Komisioni Rregullator i Energjetikës dhe i Shërbimeve të Ujit i Republikës së Maqedonisë së Veriut miratoi vendimin, me të cilin bëhet rritja e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës mesatarisht për 1,90% në raport me vendimin e datës 11.4.2022.

Çmimet e shitjes me pakicë të benzinës ЕUROSUPER BS-95 dhe ЕUROSUPERI BS-98 rriten për 1,00
denarë/litër, ndërkaq çmimi i shitjes me pakicë i ЕURODIZELIT (D-Е V) rritet për 2,50 denarë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) rritet për 2,00 den/litër. Çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU rritet për 0,064 den/kg dhe do të jetë 51,599 den/kg.

Nga data 19.4.2022, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

Benzinë për motorë EUROSUPER BS – 95 81,50 (denarë/litër)
Benzinë për motorë EUROSUPER BS – 98 83,50 (denarë/litër)
Naftë për motorë EURODIZEL BS (D-E V) 82,50 (denarë/litër)
Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) 80,50 (denarë/litër)
Mazut М-1 SU 51,599 (denarë/kilogram)

Çmimet referente të derivateve të naftës në tregun botëror, në krahasim me përllogaritjen e mëparshme, shënojnë rritje mesatarisht: te benzina për 1,873 %, te nafta për 2,983 %, te vaji ekstra i lehtë për 3,270 % dhe te mazuti ulje për 0,937 % .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

“E supershfrytëzuar”, shkencëtarët : Shenjat “jetike” të Tokës po zbehen!

Shenjat jetike të Tokës po dobësohen me ritme rekord, paralajmërojnë një grup…

VIDEO/ Kërcënim kundër njerzimit, rusët shpërthejnë raketa pranë uzinës më të madhe atomike të Ukrainës

toritetet ukrainase të energjisë atomike kanë postuar video në internet që tregon…

LSDM: Me masat tona u rritën pagat në të gjithë sektorët

Nëpërmjet një njoftimi të LSDM-së thuhet se ata për dy herë rritën…

Koronavirusi në Maqedoni, shënohen edhe dy viktima

Alsat mëson se gjatë 24 orëve të fundit prej 496 testeve të…

Osmani: Në politikë sikurse edhe në jetë duhet ta paguash çmimin e parimit

Kryeparlamentarja e Kosovës, Vjosa Osmani në seancën e jashtëzakonshme para votimit të…