Reis ul Ulema i Bashkësisë Islame në Serbi, Nexhmedin ef. Saqipi, në ambientet e ambasadës së Egjiptit zhvilloi një takim të rëndësishëm me Kryemuftiun e Republikës Arabe të Egjiptit, me ekselencën e tij, dr. Sheuki Alam, i cili këto ditë po qëndron në një vizitë zyrtare në Beograd.
Reis ul Ulema, ef. Saqipi falenderoi Kryemuftiun e Egjiptit për vizitën dhe e njohtoi me aktivitetet e Bashkësisë Islame dhe nevojën e thellimit të bashkëpunimit në dobi të zhvillimit të jetës fetare. Ef. Saqipi mes tjerash Kryemmuftiun e Egjiptit e njoftoi për jetën fetare të muslimanëve që shtrihen nga Vojvodina e deri në Luginën e Preshevës.
Vlen të theksohet se ekselenca e tij, Shauki Alam realizoi takime edhe me personalitete me të larta shtetërore, perfshirë edhe Kryetarin e Serbisë, me të cilin bisedoi mbi pozitën dhe problemet që i tangojnë komunitetin musliman të Serbisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Çështja e Asociacionit u diskutua në takimin në Bruksel, Bislimi tregon si iu përgjigj palës serbe

Zëvendëskryeministri, Besnik Bislimi ka treguar se çfarë është diskutuar rreth Asociacionit të…

Gjermania jo pjesë e koalicionit të avionëve luftarakë

Në debatin për krijimin e një aleance ndërkombëtare për furnizimin e Ukrainës…

Arabia Saudite ndalon Umren edhe për vendasit

Arabia Saudite sot vendosi ndalesë të përkohshme për vendasit dhe banorët që…

Maqedonia e Veriut sot shënon tre vjetorin e anëtarësimit në NATO

Sot, më 27 mars 2023, Maqedonia e Veriut shënon tre vjetorin e…

Mos derdhni lotë krokodili për lirimin e Mijallkovit, ta fillojmë reformën në gjyqësor

“Rasti i djeshëm skandaloz me lirimin e Sasho Mijallkovit nga dënimi me…