Qeveria në seancën e sotme ka marrë vendim për shpërbërjen e Këshillit të Komunës së Tetovës. Vendimi është marrë në bazë të informacioneve të dorëzuara nga Ministria e Vetëqeverisjes Lokale, e cila duke iu referuar dispozitave ligjore ka thënë se Këshilli nuk ka miratuar llogarinë përfundimtare për vitin 2021 deri më 31 mars dhe se për këtë arsye duhet të mbahen zgjedhje. Procedura nga Qeveria po kalon në Kuvendin e Maqedonisë, në kompetencë të presidentit Talat Xhaferi është vendimi për shpalljen e zgjedhjeve.

Sipas informacioneve nga qarqet politike, Xhaferi me shumë gjasa do ta caktojë datën e zgjedhjeve më 20 gusht, kur do të bëhet votimi për zgjedhjen e kryetarëve të komunave Mavrovë-Rostushe dhe Qendër Zhupë.

Më herët, këshilltarët tetovarë nga iniciativa civile Më mirë për Tetovën kanë reaguar se nëse Qeveria merr vendim për shpërbërjen e Këshillit, ai do të jetë i barabartë me zero, gjegjësisht juridikisht i pavlefshëm, sepse, siç thonë ata, afatet për reagimi lidhur me afatet për llogarinë përfundimtare të Komunës së Tetovës.

Hamdi Sulemani, këshilltar nga Më mirë për Tetovën, na tha se janë duke përgatitur një reagim për shkak të vendimit të Qeverisë.Projektligji përfundimtar ishte dashur të miratohej deri më 31 mars, por këshilltarët nga BDI, Besa dhe VMRO-DPMNE nuk siguruan shumicën për të votuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Këshilli i Sigurimit vendos sot për zgjatjen e masave

Këshilli i Sigurimit i Republikës së Maqedonisë së Veriut sot do të…

Nis seanca në Kuvendin e Shqipërisë, deputetët do debatojnë për programin e qeverisë

Prej orës 16:00 ka nisur seanca e radhës në Kuvendin e Shqipërisë.…

Sot pritet kthimi i shtetasve të Maqedonisë së Veriut nga Londra

Me çarter fluturim Londër-Shkup të organizuar nga Qeveria sot pasdite në vend…

Zelensky pret “lajme të mira” nga partnerët perëndimor sa i përket asistencës ushtarake

BOTË / EVROPA Zelensky pret “lajme të mira” nga partnerët perëndimor sa…

Lufta me Covid-19, Kina premton ndihma shtesë për Italinë

Presidenti Xi Jinping ka bërë të ditur se Kina do të dërgojë…