Prokuroria Themelore Publike nuk e përjashton mundësinë e inicimit të ndjekjes penale ndaj kryetarit aktual të Komunës së Strugës, Ramiz Merko, nëse konstatohen vepra penale. Prokuroria Publike rikujton se menjëherë pas futjes së Merkos në listën e zezë të SHBA-së, një komision i Prokurorisë Publike ka kryer mbikëqyrje të jashtëzakonshme mbi procedimin e të gjitha çështjeve të ngritura në prokurori ndaj Merkos, si dhe për çështjet lidhur me punën e Komunës së Strugës gjatë periudhës kur ishte në detyrën e kryetarit të komunës.

 “Për të gjitha konstatimet, anëtarët e komisionit u kanë dhënë prokurorëve indikacione dhe udhëzime konkrete për veprime të mëtejshme. Masa shtesë janë marrë nga Prokurori Publik. Të gjitha rrethanat janë duke u hetuar ndërsa veprat eventuale penale të konstatuara nuk do të lihen pa përndjekje përkatëse”- PTHP

Ndërkohë, Deklarata e këshilltarëve të Aleancës për Shqiptarët në Këshillin e Strugës, me çka kërkohej që ky institucion të distancohej nga kryetari Merko për gjoja përfshirjen e tij në çështje gjyqësore dhe korrupsion, është dërguar në të gjitha ambasadat e huaja në vend. Me Deklaratën, të cilën këshilltarët e BDI-së dhe LSDM-së nuk kanë dashur ta mbështesin, kërkohet që Merko të japë dorëheqje menjëherë, ndërsa organet e drejtësisë të nisin hetimet.

Kundër Ramiz Merkos janë ngritur 30 lëndë gjyqësore, prej të cilave vetëm 16 janë aktive, ndërsa 14 të tjerat tashmë janë vjetruar. /alsat.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Scholz rreth dërgimit të armëve në Ukrainë: Putini nuk na dha mundësi tjetër, ai vuri në rrezik paqen në Evropë

Duke sulmuar Ukrainën, Rusia ia ka mbyllur të gjitha rrugët vetës me…

Sipas inteligjencës britanike, ukrainasit kanë rrëzuar 11 dronë të rusëve

Ministria britanike e Mbrojtjes në raportin më të fundit mbi situatën në…

Hill: Asociacioni s’mund të krijohet menjëherë, por është obligim që del nga Marrëveshja e Brukselit

Ambasadori i SHBA-së në Serbi, Christopher Hill, ka thënë se formimi i…

Evropa po përballet me thatësirën më të madhe në 500 vjet

Pothuajse gjysma e territorit të BE-së është në të ashtuquajturat kushte thatësire…

Stoltenberg: Spekulimet lidhur me ndryshimin e kufijve në Ballkan prishin stabilitetin

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg tha se nuk e ka…