Martin Protugjer, njëri nga bashkëpunëtorët më të afërt të ish-kryeministrit Nikolla Gruevski ka dëshmuar sot në seancën për “Parcelat në Vodno”. Ai ka shpjeguar se në vitin 2005 ka filluar të punojë në VMRO-DPMNE, fillimisht si shef i kabinetit të presidentit, ndërsa nga viti 2008 deri në vitin 2011 është emëruar sekretar i përgjithshëm i partisë.Protugjer theksoi se ndonëse i është dhënë përgjegjësia për financimin e partisë me postin e Sekretarit të Përgjithshëm, ai ka thënë se asnjëherë nuk e ka kuptuar apo ndërhyrë.

E pyetur nga prokurorja Lile Stefanova, e cila atëherë ishte e shqetësuar për financimin, Protugjer tha se për atë obligim ka pasur shumë organe partiake që kontrollojnë operacione të tilla.Pyetjes nëse ka kasafortë në selinë e partisë, ai është përgjigjur pozitivisht.- Ka pasur një kasafortë të tillë dhe ka qenë në zyrën e Sekretarit të Përgjithshëm. E përdorja rrallë herë atë zyrë për takime, sepse ishte më e madhe. Aty ka pasur një kasafortë të tillë, por gjatë gjithë asaj periudhe as që mund të them se çfarë ka pasur, a ka pasur mjete materiale dhe sa, nuk e di pse nuk e di.U tha se ka dokumentacion të rëndësishëm për partinë, statutet, vendimet, por edhe që ka burime të caktuara financiare. “Kam kuptuar që ka fonde për shpenzime të rregullta, letër, llamba, por për hir të së vërtetës nuk mund ta konfirmoj me siguri”, tha Protugjer.Se kush e kishte çelësin e kasafortës, dëshmitari tha se përmbajtja e kasafortës është kontrolluar nga persona të ndryshëm të autorizuar nga partia apo nga kryetari i partisë, por edhe kryetari duhet të ketë pasur depërtim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Lajçak: Bashkëpunimi me SHBA-të, shumë i rëndësishëm për një marrëveshje Kosovë-Serbi

I dërguari i posaçëm i Bashkimit Evropian për bisedimet mes Kosovës dhe…

Të shtëna me armë në Prishtinë, plagoset një person

(E plotësuar) – Një person është plagosur nga të shtënat me armë…

Zoki Kiçeec dhe penzionerja Liljana Todorovska sot janë marë në pyetje në Prokurorinë Themelore

Penzionerja Liljana Todorovska e cila është nënshkruese e projektit për qendrën europiane…

Rrëzohet avioni ushtarak, piloti mbetet i varur në shtyllën e tensionit të lartë

Një avion ushtarak i forcave ajrore belge F-16 është rrëzuar në Francën…