Kryeprokurori i Gjykatës Ndërkombëtare Penale, Karim Khan, i cili ka kaluar më shumë se tre dekada në drejtësinë ndërkombëtare, arriti të sigurojë një urdhër arresti për presidentin rus, Vladimir Putin në fund të javës së kaluar.

Khan thotë se duhet të jetë e qartë për të gjithë se ata nuk janë të paprekshëm, dhe ai përmend shembuj të liderëve si Millosheviç, Karaxhiç, Mlladiç, Taylor dhe të tjerë që përfunduan para gjykatave ndërkombëtare.

Në një intervistë për CNN, Khan tregoi se ky është vetëm fillimi i procesit të mundimshëm të hetimit dhe vërtetimit të shumë krimeve të tjera të kryera në Ukrainë.

I pyetur nëse beson se një ditë do ta shohim Putinin në bankën e të akuzuarve, Khan thotë se ata që mendojnë se është e pamundur nuk e kuptojnë historinë.

“Për shkak se kriminelët kryesorë nazistë të luftës, Millosheviq, Karaxhiq, Mlladiq, ish-presidenti Charles Taylor, Kabanda nga Ruanda, të gjithë ishin individë të fuqishëm, e megjithatë ata u gjendën në salla të gjyqit, sjellja e të cilëve u gjykua nga gjyqtarë të pavarur. Dhe kjo jep edhe arsye për shpresë, se ligji mundet, sado i vështirë të jetë, ligji mund të mbizotërojë”, u shpreh ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Koronavirusi, Vladimir Putin u vendon taksë biznesmenëve të pasur

Presidenti Vladimir Putin ka kërkuar vendosjen e taksës 15% të kapitalit që…

Ukrainasit pretendojnë se në Rusi ka arritur një tren plot me trupa të ushtarëve të vrarë rusë

Shtabi i Përgjithshëm i Ushtrisë së Ukrainës raportoi se rusët vazhdojnë të…

Serwer: Qeveria të angazhohet për gjykim të drejtë për rastin “Haraçi”

Analisti amerikan Daniel Serwer, në lidhje me rastin “Haraçi” dhe lidhjen e…

Mario Draghi jep dorëheqje pas shpërbërjes së koalicionit italian

Kryeministri italian, Mario Draghi ka dhënë dorëheqje, duke i dhënë fund një…

Serwer: Asociacioni të themelohet vetëm nëse përmbyllet marrëveshja me Serbinë

Më 15 dhjetor të vitit të kaluar, Kosova ka dorëzuar aplikimin për…