Për shkak të problemeve të hasura gjatë mobilizimit të pjesshëm për luftën e agresionit rus kundër Ukrainës, meshkujt e Rusisë në të ardhmen do të mund të thirren për shërbimin ushtarak shumë më lehtë se më parë.

Njoftimet e rekrutimit nuk duhet të dorëzohen më në dorë, por mund të dërgohen elektronikisht nëpërmjet portalit të shërbimit publik Gosuslugi.

Kjo u vendos nga Duma e Shtetit në Moskë. Ndryshimet u miratuan me votim të menjëhershëm, megjithëse disa deputetë u ankuan se nuk kishin pasur kohë të lexonin ligjin.

Leximi i tretë dhe i fundit në pritje i ligjit dhe një nënshkrim nga shefi i Kremlinit, Vladimir Putin konsiderohen një formalitet.

Falë ndryshimeve, një rekrut regjistrohet në mënyrë elektronike dhe nuk mund të largohet më nga vendi derisa të paraqitet në shërbimin e rekrutimit.

Kushdo që nuk paraqitet në komisariatin e policisë ushtarake brenda 20 ditëve nga thirrja duhet të presë kufizime drastike.

Kështu ata nuk mund të drejtojnë më një automjet ose të blejnë pasuri të paluajtshme. Ata gjithashtu nuk mund të regjistrohen si të vetëpunësuar. Gjithashtu nuk mund të marrin më kredi.

Në shtator, qindra mijëra njerëz u larguan gjatë mobilizimit të pjesshëm ndonjëherë kaotik.

Dhe vëzhguesit druhen se metoda e re do të përgatisë një mobilizim të ri për luftë.

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov e hodhi poshtë këtë. Ai e arsyetoi nismën me një digjitalizim të përgjithshëm të jetës. /DW/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Ushtaraku i Bondsteel thotë se s’ka asnjë indikacion se Amerika tërhiqet nga Kosova

Forcat e NATO-s të udhëhequra nga SHBA, të cilat ruajnë paqen për…

Kurti: Vetëm kur të jemi të lidhur fort me njëri-tjetrin, do të mund të hapemi me fqinjët pa u rrezikuar

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në kuadër të aktiviteteve për shënimin e…

U rrit si bari me dele, sot është miliarder që të hyrat i ndanë me punëtorët – kurdi që ndërtoi perandori pa ndonjë përvojë në biznes

“Nëse fitoj unë, fitojnë edhe punonjësit e mi. Fitimi im është edhe…

Rusia kryen 35 sulme ajrore brenda një dite në Ukrainë

Në frontin e betejës, forcat e Moskës kanë nisur një sulm në…

Ambasadori i ShBA-së në Beograd: Rusia s’e mbron askënd përveç Putinit

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Beograd, Chritopher Hill, ka…