Prokuroria sot njoftoi se ka hapur hetim kundër sekretarit gjeneral të Qeverisë, Muhamed Zekiri dhe dy shtetasve të Kroacisë, për mashtrim prej 145 mijë eurove. Më saktë, hetimi është hapur përshkak dyshimeve se ka lidhur marrëveshje pa furnizim publik për shërbime konsultative.

Siç mëson “Fokus”, nga burime mirë të njoftuara, bëeht fjalë për një marrëveshje lidhur me Postat e Maqedonisë, respektivisht për përpunimin e fizibiliti studimeve për privatizimin e postave.

Ky fizibiliti studim ishte paralajmëruar nga Qeveria në fund të vitit 2020, e nevojshme për shitjen e Postave të Maqedonisë. Duheshte të vërtetohet nëse do të shkohet me privatizim apo me partneritet publiko privat.

“Qeveria e ka angazhuar zv.kryeministrin për çështje ekonomike, koordinim të investimeve dhe resoreve ekonoimke, ministrin e ekonomisë dhe drejtorin e Postave Nacionale të inicojnë përgatitjen e fizibiliti studimit për mundësitë për fillim të procedurës për përfshirjen e një kompanie me partneritet publiko privat ose me privatizim që të vazhdojë procesi i liberalizimit të shërbimeve postare në vend, në përputhje me rregulloren e BE-së”, thuheshte në njoftimin e Qeverisë në vitin 2020.

Në njoftimin e Prokurorisë sot thuhet se buxheti është dëmtuar me 57,932,100 denarë. Pritet sot vendimi i Gjykatës Penale nëse do t’i shqiptojë Zekirit paraburgim. Dy shtetasit kroat ndërkohë nuk janë të kapshëm për shtetin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Facebook themelon “gjykatë” për ankesat e përdoruesve

Kompania Facebook ka zbuluar planin për të krijuar një bord të pavarur…

SHBA i bën thirrje Kinës që të dënojë Mianmarin

Shtetet e Bashkuara i kanë bërë thirrje Kinës që të rrisë presionin…

​Protestë në Shqipëri kundër luftës, gruaja nga Ukraina: Kam djalin 8 vjeç atje

Svitlana Luzina është ukrainase që iu bashkua protestës paqësore që u zhvillua…

Ministria britanike e Mbrojtjes: Rusia ka përdorur në Ukrainë dronët e prodhuar në Iran

Ministria britanike e Mbrojtjes ka publikuar raportin më të fundit sa i…

Vijojnë dërgimet e kutive të votimit në KZAZ, radhë të gjata në dorëzimin e kutive

Teksa komisionerët kanë nisur me numërimin në Pustec të Korçës, në rrethe…