Pronarët e objekteve hotelierike në pjesën e vjetër të Ohrit, siç u njoftua, i hoqën platformat e vendosura në brigjet e Liqenit të Ohrit këtë fundjavë. Pas më shumë se dy dekadash, bregu i liqenit mund të shihet, pasi platformat që ishin dhjetë metra mbi vijën bregdetare u hoqën.

Nga vetëqeverisja lokale e Ohrit njoftojnë se inspektorët komunalë do të kryejnë kontrolle mbi aktivitetet e hotelierëve që vetë-inicuan heqjen e platformave, në përputhje me vendimet e dorëzuara të ekzekutimit. Gjithashtu u theksua se nëse nuk veprohet siç është shpallur, komuna do të vazhdojë të kryejë aktivitetet e heqjes sipas dinamikës së parashikuar.

Pasi inspektorët kuptuan se hotelierët po i përmbushnin premtimet e shpallura për prishjen e platformave, ata u tërhoqën, së bashku me punëtorët e firmës që po bënte tender për prishjen e ndërtesave të paligjshme.

Kryetari i Ohrit Konstantin Georgievski tha në një deklaratë më herët se të gjitha platformat në liqen, si në qytet, ashtu edhe në plazhet përgjatë bregdetit, do të hiqen plotësisht, por njoftoi se do të prishen edhe pjesë e tarracave të objekteve e jo vetëm platformat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Presidenca për referendumin: Përkundër kërcënimeve nga Serbia, në Kosovë ishte ditë e qetë

Blerim Vela, i cili është shef i stafit në kabinetin e presidentes…

Vrasja në Batllavë: Prokuroria ndalon për 48 orë të dyshuarin

Personi i dyshuar për vrasjen në Batllavë është ndaluar në mbajtje për…

20 raste të reja dhe tre viktima

Gjatë 24 orëve të fundit prej gjithsej 309 testeve të realizuara në…

Anglia vazhdon evakuimet në Kabul pavarësisht sulmeve, afër fazës së fundit

Britania e Madhe do të vazhdojë operacionin për evakuimin e njerëzve nga…

UNHCR publikon një fotografi të rrallë të refugjatëve kosovarë, të dëbuar në Shqipëri

Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatë, kanë publikuar një…