Gjykata Kushtetuese e ka njoftuar presidenten e Kosovës, Vjosa Osmani, se Ligji nr 08/L-142 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficioneve në lartësi të shkallës minimale dhe shkallët tatimore në të ardhurat personale do të mund të dekretohet vetëm pas vendimit përfundimtar të kësaj gjykate.

Këshilltari për media i presidentes Osmani, Bekim Kupina, ka thënë për RTKlive se ligji në fjalë është dërguar dhe kontestuar në Gjykatën Kushtetuese nga deputetët e Kuvendit të Kosovës, ndaras nga kontestimi që i është bërë vendimit për thirrjen e seancës së datës 13 korrik.

Kupina ka thënë se pas pranimit të kërkesës për vlerësimin e kushtetutshmërisë së këtij ligji, Gjykata Kushtetuese e ka njoftuar Presidenten Osmani për kontestimin e ligjit.

“Ligji nr 08/L-142 për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që përcaktojnë shumën e beneficioneve në lartësi të shkallës minimale dhe shkallët tatimore në të ardhurat personale vjetore është dërguar dhe kontestuar në Gjykatën Kushtetuese nga deputetët e Kuvendit të Kosovës, ndaras nga kontestimi që i është bërë vendimit për thirrjen e seancës së datës 13 korrik. Pas pranimit të kërkesës për vlerësimin e kushtetutshmërisë së këtij ligji, Gjykata Kushtetuese e ka njoftuar Presidenten Osmani për kontestimin e ligjit. Përmes këtij njoftimi, bazuar në Kushtetutë dhe ligjin për Gjykatën Kushtetuese, gjykata e ka njoftuar Presidenten se ky ligj, mund të dekretohet dhe të hyjë në fuqi, vetëm pasiqë Gjykata Kushtetuese ta ketë nxjerrë vendimin përfundimtar për ligjin e kontestuar, sipas praktikave standarde që ndiqen në raste të tilla dhe që janë në përputhje me Kushtetutën dhe Ligjin për GJK”, ka theksuar për RTKlive, Bekim Kupina, këshilltar për Media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Banka Botërore po përgatit rreth 140 milionë euro për Maqedoninë e Veriut

Banka Botërore është duke e përfunduar programin e aktiviteteve për të ndihmuar…

Pse Europa nuk është e zëshme në rastin “Reket”

Një përgjigje e keni në fb profilin “El Cheka”: Federica Mogherin bashk…

Në fjalimin vjetor, Trump pritet të bëj thirrje për unitet

Në fjalimin e tij vjetor drejtuar kombit, presidenti i SHBA-së, Donald Trump,…

Hallaçi komenton rastin me dokumentarin “Trimat e Kumanovës”

Emisioni investigativ Top Story denoncoi sulm kibernetik ndaj dokumentarit “Trimat e Kumanovës”…

BE-ja organizon konferencë donatore për luftë kundër Kovid-19

Bashkimi Evropian sot organizon video-konferencë donatore ndërkombëtare që të mbledhin mjete për…