Liljana Popovska, ish deputete dhe kryetare e partisë politike e RDM, thotë se “ribrandimi” i BDI-së në një parti të gjelbër është në kontekstin e fondeve të gjelbra të njoftuara në lidhje me bizneset që duhet të bëjnë kalimin nga përdorimi i fosileve në burimet e rinovueshme energjetike, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Unë mendoj se partia ka bërë një alibi për të konkretizuar ato ekzistuese dhe për të zgjeruar dhe azhurnuar pozicionet politike në fushën e bizneseve të gjelbërta. Për dy dekada ata kanë pasur fuqi të madhe në fushën e mjedisit dhe bizneseve që e prekin atë. Ata drejtohen nga një zinxhir i tërë institucionesh, të tilla si Ministritë e Ekologjisë dhe Ekonomisë, Inspektoratet e Mjedisit, Inspektimi Teknik, Policia e Pyjeve, etj, ndërsa Maqedonia ka probleme serioze mjedisore, shpesh të lidhura me krimin e organizuar dhe korrupsionin.

Me këtë veprim, BDI njofton se do të vazhdojë të sundojë mjedisin në mënyrë të padiskutueshme, veçanërisht në dritën e veprimit të klimës, fondeve të gjelbra për zhvillimin e ekonomisë së gjelbër dhe tranzicionit të energjisë nga fosili në energjinë e rinovueshme”, tha Popovska për “Deutsche Welle”.

Politikania me përvojë thotë se numri i gjelbër përfshin grante dhe kredi masive në Ballkan dhe në këtë kontekst e sheh lëvizjen e BDI-së si një hap nominal në hap me trendet aktuale globale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Osmani në SHBA, do të flasë për të ardhmen e Kosovës në institutin “SAIS”

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, ka mbërritur në Shtetet e Bashkuara të…

Çanak: Në shkurt të vitit 2008 kërkova që ushtria serbe të futej me tanke në Kosovë

Politikani opozitar serb, lideri i Lidhjes së Socialdemokratëve të Vojvodinës (LSV), Nenad…

Grupi Strategjik 6 i Ballkanit Perëndimor: ‘Ballkani i Hapur’ do të konkurrojë negativisht me Procesin e Berlinit

Projekti i ‘Ballkanit të Hapur’ do të konkurrojë negativisht me Procesin e…

Qytetarët nga Kosova drejt bregdetit shqiptar, fluks i veturave në segmentin Morinë – Kukës

Radhë të gjata janë krijuar në segmentin Morinë – Kukës ditën e…

ASH-ja kërkon dorëheqjen e ministrit të shëndetësisë Venko Filipçe

Aleanca për Shqiptarët vlerëson se rritja e vazhdueshme e numrit të të…