Policia e Kosovës e ka suspenduar një zyrtar të saj i cili dyshohet se ishte i përfshirë në plagosjen e një personi të hënën në Leposaviq.

Sipas PK-së, po ashtu janë suspenduar edhe tre zyrtarë të tjerë të mundshëm të përfshirë në rast.

“Si rezultat i hetimeve të pandërprera dhe i angazhimeve të njësiteve policore në vendin e ngjarjes, si dhe si rezultat i ekzaminimit të dëshmive të siguruara, është arritur të sigurohen dëshmi të cilat tregojnë dyshimet për përfshirje të mundshme të një zyrtari policor në gjuajtje me armë zjarri.

“Bazuar në informacionet dhe dëshmitë e siguruara janë marrë masa të suspendimit ndaj zyrtarit policor, pasi i njëjti nuk kishte raportuar lidhur me rastin dhe për përfshirjen e tij në rast, nga ku PK-ja kishte lëshuar njoftim se nuk ka qenë e përfshirë në shkëmbim apo gjuajtje me armë zjarri. Po ashtu janë marrë masa të suspendimit edhe ndaj tre zyrtarëve të tjerë të mundshëm të përfshirë në rast”.

“Andaj, me qëllim që të vazhdojmë të mbajmë të informuar opinionin mbi veprimet policore dhe të gjeturat nga hetimet zyrtare, dyshohet se një zyrtar policor është përfshirë në këtë rast dhe se për këtë Policia e Kosovës sipas procedurave të parapara ligjore menjëherë ka njoftuar Inspektoratin Policor të Kosovës dhe Prokurorinë kompetent për procedura të mëtejme penale”.

Policia e Kosovës do të vazhdojë të realizojë detyrat zyrtare konform autorizimeve ligjore, të mbajë të informuar opinion në mënyrë të drejt dhe të paanshme, pa marrë parasysh se kush është përfshirë në rast dhe në asnjë rrethanë të vetme, nuk do të veprojë ndryshe, vetëm sipas legjislacionit në fuqi.

“Njëkohësisht Policia e Kosovës do të bashkëpunojë ngushtë me Inspektoratin Policor dhe Prokurorin e Shtetit, me qëllim që të vazhdojë të mbajë përgjegjës zyrtarët policorë, të cilët nuk përkojnë dhe veprojnë sipas standardeve më të larta etike dhe profesionale”.

Klikoni në linkun e mëposhtëm për t’u informuar më shumë rreth kësaj ngjarje.

Policia mohon se u përfshi në qitje me armë zjarri në Leposaviq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Kush është Markus, zyrtari i lartë i BIA-s i afërt me Vuçiqin, “ai që mund të zgjidhë gjithçka”

Zyrtari i lartë i Agjencisë serbe për Siguri dhe Informim (BIA), Marko…

Gjuajtje në aheng, plumbi plagos tetovaren në shtëpinë e saj

Një grua e moshës rreth 50 vjeçare është plagosur duke qenë në…

Policia e Kosovës e gatshme të jetë anëtare e INTERPOL-it

Policia e Kosovës është e gatshme të jetë anëtarë e INTERPOL-it dhe…

Biserko: Nacionalistët në Serbi shpresojnë në skenarin rus – aneksimin e territoreve ku jetojnë serbët

Ukraina po lufton për mbijetesën dhe integritetin e territorit të saj dhe…

Millanov: “Terrorizmi, akuzë e gabuar për Grupin e Kumanovës”

Në Gjykatën e Apelit, në ditën e dytë janë duke u shqyrtuar…