Gjatë javës së kaluar janë mënjanuar 218 automjete nga sipërfaqet publike me automjetet speciale “karrotrec”, kumtoi Qyteti i Shkupit.

Nga numri i tërësishëm i automjeteve të parkuara në mënyrë të paligjshme, 36 janë mënjanuar nga vendparkimet zonale, ndërsa 182 automjete tjera me urdhëresë të policisë së komunikacionit në bazë të shkeljeve të bëra – parkim në rrugë, shteg të çiklistëve, trotuar, sipërfaqe të gjelbërt, në kundërshtim me shenjat e komunikacionit si dhe me thirrje nga personi i tretë.

“Kontrolluesit e vendparkimeve zonale në periudhën e njëjtë kanë sanksionuar gjithsej 352 automjete, për shkak të parkimit të parregullt, përkatësisht për shërbim të papaguar të parkingut. Prej tyre, 36 automjete janë mënjanuar me shërbimin e “karrotrecit” për shkak të tejkalimit të kohës së vendparkimit”, thuhet në kumtesë.

Qyteti i Shkupit dhe ndërmarrja publike “Parkingu i qytetit” apelojnë te qytetarët ta ruajnë gjelbërimin dhe sipërfaqet tjera publike, ndërsa automjetet e tyre t’i parkojnë vetëm në vendparkimet e shënuara.

“Apelojmë të gjithë shfrytëzuesit e shërbimeve për parkim, në kohë ta regullojnë pagesën për parking-shërbim, që të mos sanksionohen dhe të mos u vendoset bllokues në gomë. Pagesa për shërbim të parkimit mund të bëhet përmes SMS porosisë ose me kartelë gërvishtëse”, shtojnë nga Qyteti i Shkupit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Muhamedi: Bombat, me rëndësi për rastin “Monstra”, “Lagja e Trimave” dhe “Harun Aliu”

Analisiti Nijazi Muhamedi në një deklaratë për Alsat, tha se bisedat e…

Grupi i Kumanovës ngre në këmbë MPB-në e Maqedonisë së Veriut

Pjesëtarët e “Grupit të Kumanovës” të cilët janë të dënuar për ngjarjet…

Ekskluzive: Paraqiten rezultatet e hetimeve ndërkombëtare për rastin te Liqeni i Smilkovës

Momente të reja janë paraqitur në hetimet e pavarura ku janë kyçur…

Nëna e El Chekës: Më therrën me thikë dhe grisën foton e Almirit (VIDEO)

Para fillimit te protestave kunder BDI-se ne Shkup, ka ndodhur disa incidente…

Afrim Gashi: Do të angazhohemi për rroga më të larta në arsim dhe pushim pranveror për nxënësit

Kryetari i AlternAtivA-s, Afrim Gashi, fushatën parazgjedhore për zgjedhjet e 15 korrikut…