(RRUGË PËR NË EL DORADO, dramë, Avni Halimi, botoi “Konica Press”, Shkup, 2022)

Krizë të lidershipit politik, dikund më shumë e dikund më pak, një pasqyrim real të gjendjes aktuale politike në viset në tranzicion, sidomos tek shqiptarët, janë motive kryesore që i trajton Avni Halimi në dramën e vet që sapo doli nga shtypi, me titull “Rrugës për në El Dorad”.
Dy burra: shoferi dhe konduktori, me një autobus të prishur, duke shpresuar se do të mbërrijnë në El Dorad.
Me një gjuhë herë pas here të vrazhdë, i gjithë veprimi përcillet përmes një dialogu nga dy perspektiva të ndryshme, populli dhe lidershipi, këtë herë shoferi dhe konduktori.
Ky problem gjithkund ështe aktuale. Te ne, dikund më shumë e dikund më pak, kemi krizë të lidershipit politik.
Dramat ndërtohet mbi nistamt, iniciativat, strategjitë e dy personazheve, të cilët, nën petkun e lidershipit, ia mësyejnë “politikës parajsore” dhe, në pamundësi për të arritur në “tokën” që e ruan arin e gjithë universit, ndërrojnë strategjinë! Alternativë të këtij përfitimi ata e shohin luftën, nxitjen e popullit në luftë, sepse, tashmë është provuar se luftërat sjellin edhe përfitime të majme! Dy liderët aventurierë vendosin që popullin, që e bredhin me autobus, ta orientojnë drejt lufyës në arenën e së cilës, përfitimet meskine janë shumë më të realta dhe më të mundshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

U bëmë gaz i botës!

Pas përfundimit të Festivalit të 60-të të RTSH-së, shpërthyen kritikët formalistë dhe,…

Hejza: KEMI REGJISORË TË MIRË APO DRAMATURGË TË DOBËT!?

Midis nesh A po na “vdes” dramaturgjia si zhanër letrar? Shumë poetë,…

Heshtja shqiptare!

Letër nga Shkupi Në Maqedoninë e Veriut dyshimi ndaj shqiptarëve vazhdon të…

Letërkëmbimi

Në fokus Letërkëmbimi është formë e përcjelljes së informacionit si dhe të…

Tezga e dekoratave presidenciale

Në fokus I madhi aktor i kombit, Mirush Kabashi, ditë më parë…