Nga çdo litër i benzinit, qeveria e Maqedonisë së Veriut fiton 35 denarë si tatim ndaj shtetit.

Kjo do të thotë se me 84 denarë benzinë, çmimi real është 49 denarë dhe 35 denarët e tjerë shkojnë për arkën shtetërore. 22 denarë prej tyre janë akcizë dhe 13 denarë TVSH.

Te dizelli akciza është më e vogël dhe është 15.5 denarë për litër, që do të thotë se me 1 litër naftë, shteti fiton 15. denarë akcizë dhe 11.5 denarë TVSH ose gjithsej 27 denarë.

Kujtojmë se në Maqedoninë e Veriut çmimet e derivateve të naftës vazhdimisht rriten që nga fillimi i vitit 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Gjykata Penale: Personi që ka informuar Mijallkovin nuk është nga gjykata

Nga Gjykata Penale theksojnë se gjykata shprehimisht vendosi për kërkesën për paraburgim…

Aksidenti i katërfishtë në Vllae, MPB me detaje

Më datë 26.12.2021 në ora 20.55 në SPB Shkup është denoncuar se…

Xhamia e shenjtë në Mekë instalon porta vetë-sterilizuese për besimtarët (FOTO)

Xhamia e Shenjtë në Mekë ka instaluar së fundmi porta të sofistikuara…

Presidenti francez Macron qëllohet me shuplakë në fytyrë (VIDEO)

Gjatë një vizite në një komunë franceze, Presidenti Emmanuel Macron, është sulmuar…

Gjukanoviq: Zgjedhjet, vendimtare për ruajtjen e pavarësisë së Malit të Zi

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, tha se zgjedhjet parlamentare të…