Jam i gëzuar që po vij në Maqedoninë e Veriut në 25 vjetorin e vendosjes së Marrëdhënieve me Selinë e Shenjtë, deklaroi Papa Françesku në fillimin e fjalimit të tij në Vilën Vodno, raporton SHENJA.
Papa Françesku foli edhe për karakterin multietnik dhe multifetar të vendit, duke thënë se kjo është një karakteristik e veçantë e Maqedonisë.
“Përkatësie e ndryshme fetare dhe etnike, mes maqedonas, shqiptar, serbë, kroat dhe të tjerë ka krijuar një mozaik të bukur, e cila do të zbukurohet edhe më tej nëse dini që ta bartni edhe në gjeneratat e reja”, tha Papa Françesku, raporton SHENJA.
Ai tha se dëshiron të nënvizoj përpjekjet e Maqedonisë në lidhje me krizën e migrantëve për tu dalë në ndihmë atyre.
“Solidariteti i juaj me ata, të cilët kanë humbur më të dashurit e tyre, shtëpitë, ju bën nder juve si shtet”, shtoi më tej Papa Françesku, shkruan SHENJA.
Ai përmendi edhe Nënë Terezën, duke thënë se është i lumtur që po viziton vendin ku ka lindur ajo, duke thënë se Nëna Tereza është një simbol i sakrificës.
“E kam fjalë për Nënën Terezën, e lindur në Shkup në vitin 1910. Jam i lumtur që do të mund të lutem në memorialin e ndërtuar për të. Duhet të jeni krenar për veprën e saj”, tha më tej Papa Françesku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

76-vjetori i gazetës “Rilindja”

Sot bëhen 76 vjet, kur për herë të parë u shtyp gazeta…

Tensionet shpërthejnë pasi policia izraelite hyn sërish në xhaminë Al-Aksa

Policia izraelite ka hyrë në kompleksin e Xhamisë Al-Aksa ndërsa besimtarët u…

Temperatura të ulëta në disa pjesë të SHBA-ve: Seattle, Oregon e Portland shpallin gjendje të jashtëzakonshme

Temperaturat e ulëta kanë goditur veriperëndimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.…

2 milionë euro për shqiptarët e Luginës nga buxheti, Mustafi: Hapi i parë drejt institcionalizimit të mbështetjes

Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar në Preshevë, Ragmi Mustafi, ka thënë se…

SHBA u thotë aleatëve të “lëvizin çdo gur” për të dërguar më shumë armë në Ukrainë

SHBA u ka kërkuar aleatëve të saj “të lëvizin çdo gur” për…