Presidentja Vjosa Osmani ka thënë se Kosova i ka përmbushur të gjitha kriteret për liberalizim të vizave.

Ajo, para mediave ndërkombëtare në takimin  mes përfaqësuesve të Bashkimi Evropian dhe liderëve të Ballkanit Perëndimor, ka theksuar se nëse kosovarët i marrin vizat kjo është një drejtësi e madhe për ata.

“Ne sigurisht shpresojmë, megjithatë nuk dua t’i rris pritshmëritë në këtë moment kohor. Sepse ky proces nuk është më në duart tona. Kosova i ka përmbushur të gjitha kriteret sa i përket liberalizimit të vizave vite më parë”.

“Ne u jemi përgjigjur të gjitha shqetësimeve të shteteve anëtare dhe tani është koha që shtetet anëtare të mbështesin vërtet këtë proces. Sepse kjo është një drejtësi e madhe ndaj popullit të Kosovës”, ka thënë Osmani.

Osmani ka thënë se e mbështesin procesin negociues për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut për të marrë të drejtën për kandidatë statusin për anëtarësim në Bashkimin Evropian.

Po ashtu, presidentja ka theksuar se janë në përkrahje të proceseve për Moldavinë dhe Ukrainën, që sipas saj, BE-ja duhet të shoh dhe t’u jap mundësi njerëzve si kosovarët që janë në gjendje të humbin jetën e tyre për familjen evropiane.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Qendra ukrainase Kundër Dezinformimit: Politikani serb Djordje Vukadinoviq po e përhap propagandën e Kremlinit

Qendra ukrainase Kundër Dezinformimit ka njoftuar se politikani serb Djordje Vukadinoviq po…

Fati i PSP-Së: Raundi i tretë pa marrëveshje

Ende nuk ka një marrëveshje mes shumicës dhe opozitës për Ligjin për…

Greqia i mbyll kufijtë me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

Ndërprerja e lidhjes rrugore, detare dhe ajrore me Maqedoninë e Veriut dhe…

Paralajmërohet ngritja e akuzave në Gjykatën e Posaçme për Kosovën

Prokuroria e Posaçme me seli në Hagë, e cila trajton pretendimet për…

Maqedonia e Veriut në vendin e 56-të sipas Indeksit për të drejtat e njeriut në vitin 2019

Republika e Maqedonisë së Veriut është radhitur në vendin e 56-të sipas…