Kombet e Bashkuara kanë zgjedhur pesë shtete të reja anëtare të këshillit të sigurisë.

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi anëtarësimin e Ekuadorit, Japonisë, Maltës, Mozambikut dhe Zvicrës për dy vjet.

Mozambiku dhe Zvicra do të jenë në Këshill për herë të parë, Malta për herë të dytë, Ekuador për herë të tretë dhe Japonia për të dymbëdhjetën.

Mandati i tyre do të fillojë më 1 janar të vitit të ardhshëm dhe do të zëvendësojë Indinë, Norvegjinë, Meksikën dhe Keninë, mandati dyvjeçar i të cilëve skadon.

Pesë vendet e sapozgjedhura do t’i bashkohen Shqipërisë, Brazilit, Gabonit, Ganës dhe Emirateve të Bashkuara Arabe rreth tryezës së Këshillit të Sigurimit.

Vendet kandidate për anëtarësim në Këshillin e Sigurimit duhet të marrin dy të tretat e gjithsej 193 votave, edhe nëse asnjë vend nuk e kundërshton pranimin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

VIDEO / Publikohen pamjet nga bastisja e qelive të Grupit të Kumanovës në Burgun e Idrizovës

Para dy javësh më 20 Prill u hap lajmi se në Burgun…

MASH-i sërish me premtime për tekste të reja pa fyerje dhe gabime

Janë të paktë mësimdhënësit të cilët kanë ngritur zërin kundër fyerjeve dhe…

Ambasadorja Bërns në shqip, shpreh mirënjohje për punonjësit shëndetësorë

Ambasadorja e SHBA-ve në vend, Kate Marie Byrnes, në ditën botërore të…

Prokurorët rusë mbështesin dënimin me burg për Navalny

Prokurorët rusë kanë mbështetur një dënim me burg deri në 3.5 vjet…

Verushevski: “Bombat” në fillim kanë shkuar te Cërvenkovski, e pastaj te Zaevi (Video)

Ish kryepolici i policisë sekrete në Maqedoni, Zoran Verushevski, aktualisht këshilltar i…