Në konkurrencë me mbi njëqind ekipe të forcave të shteteve të ndryshme të botës, njësiti i FSK-së zuri vendin e dytë dhe fitoi medaljen e argjendtë në ushtrimin prestigjioz ndërkombëtar “Cambrian Patrol 2021” në Mbretërinë e Bashkuar.

Ky ushtrim sfidues organizohet për çdo vit në Uells të Mbretërisë së Bashkuar ku marrin pjesë njësitet më të mira nga ushtria britanike dhe nga shumë vende të tjera.

Kjo është hera e katërt që pjesëtarët e FSK-së marrin pjesë në këtë ushtrim.

Në ceremoninë e ndarjes së medaljeve prezent ishte atasheu i mbrojtjes në Mbretërinë e Bashkuar, nënkolonel Beton Retkoceri dhe këshilltari i KOMFSK-së, nënkoloneli britanik, Martin Browning.

Gara ndërkombëtare “Cambrian Patrol” njëherazi është ushtrim i fokusuar në mision dhe i bazuar në skenar.

Ky ushtrim këtë herë ka përfshirë kalimin e distancës rreth 60 kilometra ku secili pjesëtar bartë 35 kilogram peshë dhe gjatë tërë kohës vlerësohen në shkathtësitë e luftimit të afërt, ndihmën e parë, identifikimin e armëve, automjeteve, minave, materieve të rrezikshme etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

Ministri Murati publikon borxhet e 10 komunave, prinë Gjilani me 10.45 milionë euro

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka publikuar borxhet e…

Krenari dhe dhimbje nga lufta, Vasfije Krasniqi sjell videon e ushtares së orëve të para të UÇK-së nga Drenica

Hamide Xhemajli-Ferizi, nga Drenica, kishte qenë vetëm 19-vjeçare kur i ishte bashkuar…

Është anuluar mendimi për Ligjin për përdorimin e gjuhëve në Komisionin e Venecias

Mendimi për Ligjin për përdorimin e gjuhëve në Republikën e Maqedonisë së…

Aziri: Të hënë e dorëzojmë propozim ligjin për shtetësi

Deputeti i koalicionit Aleanca për Shqiptarët-Alternativa, Elmi Aziri, ka deklaruar se të…

Prof. Nexhat Ibrahimi: 30 vite miqësi, sot jam tradhëtuar nga Shaqir Fetahu, që kandidon për Reis

Rrahja, goditjet me shufra gome e druri, me karrige metali, grushtimi e…