Prokuroria Themelore Publike në Tetovë ka dorëzuar aktakuzë në Gjykatën kompetente kundër tre personave fizik dhe një personi juridik lidhur me zjarrin në Spitalin Modular në Tetovë.

Dy të pandehurit e parë akuzohen se kanë kryer vepër penale – Krime të rënda kundër sigurisë së përgjithshme sipas nenit 292 paragrafi 4 c.v. me nenin 288 paragrafi 4 c.v. me paragrafin 2 të Kodit Penal i akuzuari i tretë ka kryer veprën penale – Mos respektimi i rregullave shëndetësore gjatë epidemisë sipas nenit 206 paragrafi 1 të Kodit penal, ndërsa personi juridik i akuzuar ka kryer vepër penale – Shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm sipas nenit. 288 paragrafi 5 c.v. me paragrafin 4 c.v. me paragrafin 2 dhe veprën penale – Mosveprimi sipas rregullave shëndetësore gjatë epidemisë sipas nenit 206 paragrafi 2 c.v. me paragrafin 1 të Kodit Penal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Sistemi raketor rus hidhet në erë nga ukrainasit, shpërthim masiv i municionit kur goditet nga artileria e Kievit

Varhelyi për dialogun Kosovë-Serbi: Lajçaku po punon për një zgjidhje neutrale

Komisioneri për Zgjërim i BE-së, Oliver Varhelyi, ka folur për marrëdhëniet në…

Lënda për Mijallkovin rrezikon vjetërsimin

Me shumë gjasa lënda për Sasho Mijallkov për përgjimin e paligjshëm do…

Ukrainë/ Rusia e acaruar, po dështojnë sabotatorët (Fotot)

Plani rus për pushtimin e Ukrainës përmban futjen në veprim të atyre…

Çekuilibër tronditës në shpërndarjen e vaksinave, thotë OBSH

Organizata Botërore e Shëndetësisë sërish ka kundërshtuar hendekun e krijuar në furnizimin…