Prokuroria Speciale njofton se ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurve B. B., B. S. dhe Xh. K., shtetas të Kosovës, për shkak të veprës penale “Pjesëmarrja ose organizimi i grupit kriminal të organizuar nga neni 277 par 1, të KPRK-së, lidhur me veprën penale të kryer në vazhdimësi “Kontrabandim me migrantë”, nga neni 164, paragrafi 1 dhe 2 lidhur me Nenin 31 të KPRK-së.

Sipas aktakuzës, të akuzuarit siguruan lëndën e parë për prodhim të dokumenteve të falsifikuara dhe krijuan laborator për prodhimin e këtyre dokumenteve, duke bërë falsifikimin e letërnjoftimeve, patentëshoferëve, pasaportave, etj., në këmbim të shumave të ndryshme të parave në aktivitetin e tyre kriminal.

“Të akuzuarit, në kohë të pacaktuar, deri më datën 23.04.2021, në Prishtinë, kanë vepruar si grup i organizuar kriminal dhe kanë kryer veprën penale ‘Kontrabandim me migrantë’, duke vepruar në role të ndara, si anëtar të grupit kriminal, me ç’rast kanë siguruar persona në Kosovë, por edhe jashtë Kosovës, që kishin për qëllim migrimin nëpër vende të ndryshme të Evropës dhe me qëllim që vetës t’i mundësojnë përfitime të kundërligjshme, kontrabanduan shtetas të Republikës së Kosovës që kanë dashur të migrojnë në vendet e ndryshme, si në Rumani, Itali, Francë, Mbretëri të Bashkuar, Zvicër, Kroaci, Slloveni, Spanjë, etj.”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Përveç kësaj, i akuzuari Xh. K., në periudhën kohore 2017 deri në shkurt 2022, nuk ka bërë deklarimin e të hyrave nga shitja dhe blerja, ka zhvilluar aktivitet ekonomik të kundërligjshëm, duke vepruar në kundërshtim me neni 63 të Ligjit për Administratën Tatimore dhe procedurat (LLATP), duke krijuar të hyra, të cilat nuk i ka deklaruar si obligim tatimor, me ç’rast ka dëmtuar buxhetin e Kosovës në shumën prej 28,517.51 euro (pa i llogaritur ndëshkimet administrative), me ç’rast ka kryer veprën penale “shmangie nga tatimi” nga neni 307 par. 2 lidhur me par. 1 të KPRK-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like

G20: Kriza Rusi-Ukrainë dhe pandemia COVID-19 po cenojnë ekonominë e botës

Në Xhakartë, ministrat e Financave të G20 diskutuan pasojat e mundshme të…

OKB-ja apelon që të rihapen portet e Ukrainës për të transportuar ushqime

Agjencia e ndihmës ushqimore e Kombeve të Bashkuara po bën thirrje që…

Qeveria miraton koncept-dokumentin për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme

Anëtarët e kabinetit qeveritar kanë miratuar sot koncept-dokumentin për pasurinë e pajustifikueshme.…

442 raste të reja me koronavirus në Kosovë

442 raste të reja me COVID-19 janë regjistruar gjatë 24 orëve të…

Asnjë vend në botë nuk ka strategji daljeje nga gjendja me koronavirus

Shumë vende evropiane po marrin masa gjithnjë e më shtrënguese, por BBC…