Me urdhër të Këshillit koordinues të Shoqërisë së Sigurisë dhe Inteligjencës, pas raportimeve të shpeshta për bomba në vend, vlerësoi se gjendja e sigurisë në vend është e qëndrueshme dhe mori vendim për ngritjen e një ekipi operativ për sigurinë nga kërcënimet kibernetike.

“Këshillit të Shoqërisë së Sigurisë dhe Inteligjencës çdo ditë është komunikim dhe koordinim me partnerët ndërkombëtar të sektorit të sigurisë me të cilat vazhdimisht punojnë në shkëmbimin e informacioneve dhe përvojave me kërcënime hibride”, theksojnë nga Qeveria në seancën e Këshillit të Shoqërisë për Siguri dhe Inteligjencë.

Me ekipin për siguri kibernetike dhe hibride do të udhëheqë Drejtoria për Siguri Publike në kuadër të MPB-së. Ekipi operativ do të përbëhet nga ekspert nga Drejtoria për Siguri Publike, Agjencia për Siguri Kombëtare dhe Shërbimit-Departamenti i Sigurisë Ushtarake dhe Inteligjencës. Është planifikuar që sipas nevojës të përfshihen edhe institucione të tjera dhe ekspertë.

Nga Qeveria njoftojnë se detyrat kryesore të ekipit operativ do të jenë vlerësimi dhe rekomandimet e ekspertëve, zhvillimi i standardeve dhe pajisjeve minimale për ndërtimin e qëndrueshmërisë së secilit institucion dhe forcimi i komunikimit me publikun në baza ditore. Ndër të tjera, u arrit një përfundim që forcon komunikimin me institucionet partnere në fushën e vlerësimit të qëndrueshmërisë dhe mbrojtjes së sistemit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Jo ekstradim por hetim ndërkombëtar

Pas dekleratave të Ramush Haradinaj lidhur me ekstradimin e mundshëm te Grupit…

Edhe mbi shtatë mijë vaksina Pfizer arrijnë në Shqipëri, Rama paralajmëron ardhjen edhe të vaksinës ruse

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka njoftuar se kanë arritur edhe 7…

Osmani takon Borrellin: Përpjekjet për tensionim nga Serbia t’i gjykojë vetë BE-ja

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, e cila po qëndron në New York…

Mbyllen bisedimet mes Rusisë dhe Ukrainës

Bisedimet mes Rusisë dhe Ukrainës në kufi me Bjellorusinë kanë përfunduar. Lajmi…

Konjufca nderon të rënët në Sllovi: Pa gjakun e tyre nuk do të vinte liria

Në vazhdën e vizitave e të nderimeve pranë memorialëve dhe varrezave të…